Lezárultak a Women Startup competition európai elődontői

Speciális játszótereket fejlesztő magyar startup bizonyíthat Londonban! Izgalmas és korszakalkotó ötleteknek adott otthont a budapesti Women Startup Competition tegnapi elődöntője, ahol a női startup csapatok legjobbjai képviseltették magukat.

A nemzetközi női startup verseny tegnap európai elődöntőinek végső állomására érkezett Budapesten, bemutatva a legújabb, megvalósítás küszöbén álló vagy korai stádiumban lévő termék és szolgáltatás ötleteket és a lelkes ötletgazdákat. A hét versenyző csapat közül a MagikMe bizonyult a legjobbnak. Az integrált játszótéri élmény elterjesztésén dolgozó csapat ezzel bejutott a Women Startup Competition júliusban megrendezésre kerülő londoni döntőjébe. Finnország, Lengyelország, Csehország, Anglia, Németország és Ausztria nagyobb városaiban és Magyarországon is 2 perces ”elevator pitch” keretében mutatkoznak be a versenyzők, visszajelzés és a döntőbe való, egyenes ági bejutás reményében. A versenyre való jelentkezés az elődöntőkkel azonban nem zárult le, április 4-ig online is lehet jelentkezni a WSC oldalán: http://www.womenstartupcompetition.com, ahonnan további hét csapat (egy közönségszavazás útján) jut tovább a londoni döntőbe. A versenyre való nevezés egyetlen feltétele, a csapat alapítók nemek szerinti harmonikus (50-50%-os) megoszlása, vagy a többségben női (> 50%-os) alapítói hányad.

„Számomra a legnagyobb dilemma, hogy kiválasszam a személyes kedvencemet, a legjobbat, mert 1-2 csapat kivételével mindegyikben ott látom a jövőbeli potenciált. Alapvetően már az nagy szintlépés egy álom vagy ötlet felmerülése után, hogy valaki végig tudja gondolni, össze tudja foglalni, és ki mer állni egy a nagyközönség elé elmondani, hogy mit csinál és mit szeretne kérni, mire van szüksége hozzá. Ezek a szereplések a következő sikerek előfeltételei és jó látni, hogy valaki nálunk teszi meg, az első lépéseket!” – Muller Tamás, a verseny alapítója.
A Women Startup Competition elődöntősei – Budapest, 2017 március
A MagikMe terveit a közönség is hatalmas tapssal díjazta. A startup egy olyan játszótéri modell megalkotásán dolgozik, ahol sérült és egészséges gyermekek együtt játszhatnak. Alapvető célja, hogy azoknak a családoknak is lehetővé tegye a hétköznapi közös szórakozást, akik mozgássérült gyermekeket nevelnek, valamint, hogy játékaik segítségével a társadalmi integráció minél hamarabb, már óvodás kor előtt elinduljon. A MagikMe bebizonyította, hogy lehetséges olyan eszközök tervezése, amelyek minden gyermek számára szórakoztatóak, valamint biztonsági szempontból is megfelelnek a fogyatékkal élő és az egészséges gyermekek igényeinek. Jelenleg két játszótéri termékkel vannak jelen a hazai piacon, amelyek fővárosi és vidéki játszótereken egyaránt megtalálhatóak. Emellett már fejlesztik harmadikuk terméküket is, egy speciális „Trió” hintát, amelyen a gyermekek, egymást hajthatják majd. A MagikMe csapatában megtalálható designer, gyermekpszichológus, kommunikációs szakember, szervezetfejlesztő, pályázatíró és kreatív szakember. A Women Startup Competition londoni döntőjétől elsősorban kapcsolatépítési lehetőségeket várnak, és nemzetközi törekvéseiket nagyban segítheti majd a külföldi megmérettetés, csak úgy, mint a skateholderekkel való találkozás.

A 2017-es Women Startup Competition döntőbe jutott csapatai

• Frusack (Prága): Komposztálható, újra hasznosítható műanyag zsák zöldségek és gyümölcsök tárolására.
• Taspack (Kotka): A jövő mobil energia megoldásának fejlesztésén dolgozó cég piac kész Smart Wear készülékeket gyárt a kereskedelmi szektor szereplői számára.
• MealSaver (Berlin): Az élelmiszer pazarlás kiküszöbölését célzó ételmegosztó mobil applikáció.
• Twipes (London): Nem más mint egy anti-bakteriális, környezetbarát nedves törlőkendő, amely vízben 100%-ban oldódó természetes, paraben mentes anyagokból készült.
• FashionTouri (Bécs): Mapping és vásárlás segítő alkalmazás, amely segít felderíteni a célváros divat nevezetességeit és ajánlásokat tesz, az aznapi városnéző program ismeretében.
• PelviFly (Varsó): Egy mobil applikáción keresztül irányítható intimtorna berendezés, amely segítségével az intimtorna a napi rutin részévé válhat.
• MagikMe (Budapest): A cég jelenleg egy olyan játszótér modell megalkotásán dolgozik ahol sérült és egészséges gyerekek együtt játszhatnak az okosan megalkotott játszótéri játékokon.

A budapesti elődöntő nyertes csapatai

o I. A MagikMe jelenleg egy olyan játszótér modell megalkotásán dolgozik ahol sérült és egészséges gyerekek együtt játszhatnak az okosan megalkotott játszótári játékokon. A cég számára fontos az integrált játszótéri élmény megalkotása és megmutatni, hogy lehetséges olyan eszközök tervezése, amelyek ugyanolyan szórakoztatóak és biztonsági szempontból is megfelelnek fogyatékkal élő és egészséges (de pl. még ülni nem tudó) gyermekek igényeinek is.
https://www.f6s.com/magikme

o II. Tudományos alapú kezdeményezés kategóriában a HeatVentors csapata mutatkozott be, akik előálltak egy környezettudatos hőenergia generátor ötletével, amely csökkentett szénmonoxid kibocsájtással és alacsony költséggel üzemel.
https://www.f6s.com/heatventors

o III. Gather Interior életmód applikáció, amely életterek funkcionális és esztétikus berendezését hivatott támogatni, szekértő bevonása nélkül az ötlet a harmadik helyet érdemelte ki a budapesti versenyen: https://www.f6s.com/gatherinterior

A sikeres csapatok spektruma immár igen széles. Győztes volt már a versenyen a Teddy the Guardian (szenzoros plüssmackó babafigyelő – 2014), a Gubbio (autista gyerekek kommunikációs integrációját támogató applikáció – 2015) és a BOOKR Kids (digitális, „élő“ mesekönyv – 2016), valamint versenyben volt a Samebug (programhibák begyűjtésére és megoldására szakosodott szof
tver) és a PikkPack Shoes (cipő „lapra szerelve“ a vásárló design-igényéhez igazítva) is.

A budapesti zsűri tagjai
• Éva Réz – Day 1 Capital
• Moldován Anna – Google
• KisgergelyKornél – HighVentures
• Verő Barbara – Nestlé
• Kurucz Andrea – mentor, WSC
• Dehelán Gábor – business coach, WSC

“Ha tehetném, kötelezővé tenném már az iskolapadban a Women Startup Competitiont. Az üzleti gondolkodás és a pitchelés tanulható és a nemzetközi roadshow-nk is megmutatta, hogy Európa szinten igény van rá. A londoni bootcamp és a döntő is nagyon erős lesz szakmailag mind mentor, mind résztvevői szinten. Ez a 6 perc a színpadon és az előtte levő konzultációk sokaknak mérföldkő az üzleti életében.” – Andrea Kurucz, mentor, WSC

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .