BlogzineHazai pályaMobiltech

Holland egyetemek is magyar appokat használnak

Az okostelefonokon használt alkalmazások fejlesztőinek is specializálódni érdemes a sikerhez.

A hazánknál jóval tehetősebb Hollandiában az okostelefonok aránya is sokkal magasabb a magyar átlagnál, aktívabban is használják és többet is hajlandók költeni a holland fogyasztók. Ezért ott sokkal többeknek éri meg saját app fejlesztése néhány száz, vagy akár ezer euróért. Azért még ott sem mindenki használja ezeket reklám célokra, de az egyetemek arra gondoltak, hogy hallgatók toborzáshoz, nyílt napok levezényléséhez ez jó módszer lehet, hiszen majd mindegyik tinédzser zsebében ott lapul egy-egy okostelefon.

 

Nem kellett saját fejlesztésekbe fogniuk, hiszen a magyar Mobilessence startup kínál ilyen terméket. Hazai referenciáik, olyan nagy magyar fesztiválok alkalmazásai, mint a Sziget és a Balaton Sound, valamint a múlt héten lezajlott Budavári Borfesztivál Hollandiában is jó ajánlólevelek. A Mobilessence termékei leginkább különböző események appjainak a gyors és hatékony előállítására alkalmasak, így például fesztiválok, konferenciák, program magazinok és vásárok jöhetnek szóba potenciális ügyfélként. A cég példa arra, hogy látszólag kisebb piaci résekre koncentrálva érdemes nemzetközi szinten ügyfeleket keresni. Jelenleg már több mint 10 holland egyetem használja a megoldást és számuk egyre növekszik.

A teljes termékfejlesztést, a piaci bevezetést külső tőkebevonás nélkül, kizárólag saját erőből végezték el. Kubatov Márk, a csapat vezetője elmondta, hogy ez jelentős megterhelés után előnyükre fog válni, hiszen így a jövőbeni tőkebevonást már célzottan a növekedésre és új piacok meghódítására tudják fordítani.

A startup célja, hogy világviszonylatban is jelentős szereplővé váljon az események mobilra történő átültetésében, a nagy fesztiválok, rendezvény és konferencia szervezők standard mobil megoldása lehessen.

 

Megosztás

One thought on “Holland egyetemek is magyar appokat használnak

  • -off-
    A cím szerintem el van írva.
    -off-

Comments are closed.