BlogzineHazai pálya

A Brickflow újabb befektetést kapott

Egy héten belül két nemzetközi befektetéshez jutott a magyar startup.

Alig egy hetes hír, hogy a Brickflow nevű magyar startup bejutott a 40.000 USD befektetéssel járó Start-up Chile inkubátor programban. Most Észtországból újabb ajánlatot kapott: 15.000 EUR befektetés mellett vehetnek részt a Startup Wise Guys három hónapos intenzív mentor programján. Alig egy héttel az után, hogy hírül adták részvételüket a 40.000 Dollár befektetéssel járó Startup Chile Programban.

Ez a két program mind szakmai, mind pénzügyi szempontból megteremti a
vállalkozás nemzetközi fejlődésének lehetőségét. Az észtországi Startup Wise Guys az észak-európai térség egyik legjelentősebb startupfejlesztő (accelerator) programja. Alapítója a londoni Springboardot is vezető Jon Bradford, a mentorok között pedig olyan neves cégek vezetői szerepelnek, mint a PayPal, a SoundCloud, vagy a Flattr, valamint a Stanford University és az Accel Partner szakemberei. A programot követően a csapatok Tallinnban és Londonban is bemutatkozhatnak a befektetőknek, valamint a két legerősebb vállalkozás két hetet tölthet a Szilícium Völgyben.

A Brickflow multimédia web-alkalmazás alapítói, Kökény Tamás, Langmár Péter és Borbély Mihály Tallinnban kezdi tehát a jövő évet, ahonnan a londoni bemutatkozást követően Santiagoba utaznak, hogy a Startup Chile program keretében folytassák a munkát. A Brickflow egyfajta Google Docs multimédia tartalmakhoz, melynek segítségével  olyan egyszerűen rakhatunk össze saját történeteket, mintha Legóval játszanánk. Egy virtuális táblán dolgozhatunk, ahol bármilyen videó, fotó, zene, vagy szöveg kezelhető.

Megosztás