Blogzine

Befektetés egy katonai szoftvergyártóba

 

Katonai kiképző és szimulációs rendszereket fejleszt a most  felvásárolt cseh Bohemia Interactive Simulations s.r.o. A véteár sajna hadititok…

 

A Riverside globális magántőke társaság felvásárolta a cseh Bohemia Interactive Simulations s.r.o (Bohemia) vállalatot.

A vételárról az Insiderblog kifejezett kérdésére csak annyit árultak el:  a Riverside ügyleteihez képest „közepes” méretű volt ez a tranzakció.

Szóval az ár hadititok :)

Egyébként a Bohemia hadászati kiképzőszoftverek mellett katasztrófavédelmi, speciális mentési és életvédelmi feladatok hatékony megvalósítását segítő szoftvereket értékesít többek között az USA, az Egyesült Királyság és Ausztrália haderőinek. A cég legfontosabb terméke, a Virtual Battlespace 2 egy olyan interaktív, három dimenziós szimulációs rendszer, amely gyakorlatilag az iparág szabványává vált.

Bohemia_VBS2_1

A Bohemiát 2001-ben alapították. 2007 óta Peter Morrison, az ausztrál hadsereg nyugalmazott tisztje vezeti, aki korábban az Irakba vezényelt ausztrál csapatok kiképzésében vett részt. Morrison munkája során azt tapasztalta, hogy a modern hadviselés sikeréhez kulcsfontosságúak a különféle helyzetekben előre begyakorolható készségek, és leszerelése után komoly üzleti lehetőséget látott a készségfejlesztő szimulációs programokban. Ezért a cég mostani fejlesztési vezetőjével, Dr. Mark Dzulkóval közösen csatlakoztak a Bohemia Interactive Studióhoz, a népszerű Armed Assault számítógépes játékok gyártójához, joint venture-ként fejlesztve tovább a Bohemiát.

 

A Bohemia értékesítési központja a hadászati szimulációs technológia fellegvárában, az amerikai Orlandóban található. A cégnek Csehországon kívül értékesítési és fejlesztési erőforrásai vannak az Egyesült Királyságban és Ausztráliában. A Bohemia nemrég Lengyelországban nyitott irodát, és további nemzetközi terjeszkedést tervez. „A Riverside globális lefedettsége és a szoftveriparban szerzett komoly tapasztalata nagy segítség lesz a növekedésben” – nyilatkozta Peter Morrison a felvásárlás kapcsán.

Bohemia_VBS2_120

Dr. Martin Scott, a Riverside európai szoftver és IT specializációjának vezetője hozzátette: „A katonai szimuláció egy olyan szegmense a technológiai iparnak, amely óriási tempóban fejlődik, és ugyanebben az ütemben fog növekedni az elkövetkezendő években. A Virtual Battlespace 2 és a Bohemia egyéb termékei pedig már most az iparág szabványainak számítanak, és alapjaiban változtatják meg a katonai kiképzést. A Bohemia fejlesztései nagyon fontosak, ugyanis képesek olyan egyedi helyzetekre felkészíteni a katasztrófavédelmi, speciális mentési és életvédelmi feladatokban részt vevőket, amely helyzetekkel eddig még nem találkozhattak.”

Megosztás