Külföld

Újabb Singularity verseny

Itt a legújabb amerikai célú diákverseny a Kairos Society versenye után. A Singularity Egyetem tavaszi versenyén a  legjobbak közül ketten mehetnek a NASA Kutatóbázisára, a Szilícium Völgybe.

Már csak néhány hét maradt hátra az amerikai Singularity University közép-kelet európai innovációs versenyének első köréből. A jelentkezéseket a szervezők ugyan két körben, február közepéig fogadják, azonban az első körben, január 15-ig benyújtott pályázatok több időt kapnak projektjük kidolgozására.

Az angol nyelvet magas szinten beszélő, jobbára egyetemista fiatalokat várnak a szervezők a nevezésre. Mivel a döntőbe jutásban már az implementálási szempontok is szerepet játszanak, így akik nem hagyják az utolsó pillanatra a jelentkezést, nagyobb eséllyel indulnak a verseny fődíjáért, amely 2013 nyarán 2,5 hónap intenzív innovációs képzés a NASA Kutatóparkjában, Kaliforniában. A győztesek – idén várhatóan két fődíj talál gazdára – ráadásul találkozhatnak a Szilícium-völgy legnagyobb cégeinek vezetőivel, potenciális befektetőkkel és megismerhetnek kisebb garázsvállalatokat is.

A pályázatoknak legalább 1 millió ember életén, élet minőségén kell javítaniuk bármilyen exponenciálisan fejlődő technológia alkalmazásával. A legjobb projekteket a 2013 áprilisában, Budapesten megrendezett döntőben mutathatják be a pályázók Salim Ismail, a Yahoo ex-vezérigazgató helyettese és a régió legnagyobb multinacionális cégeinek vezérigazgatói előtt.

A versenyre a http://www.sucee.eu/competition/apply weboldalon lehet jelentkezni. A döntőt 2013 áprilisában rendezik meg Budapesten.

A Singularity University-ről

A létesítmény a Szilícium-Völgy „think-tank” nagyágyúinak közreműködésével létrehozott, a NASA kutatóbázisán lévő egyetem. A világ minden részéből érkeznek ide vállalatvezetők, kormánytagok, kutatók és tudósok, hogy megismerkedjenek a legújabb technológiai trendekkel, amelybe az űrtechnológiától kezdve, a 3D nyomtatókon keresztül az alternatív közlekedési eszközökig (pl.Tesla autó) szinte bármi belefér. Az egyetem szigorú felvételi feltételeit teljesítő jelöltek nem csupán egy igen intenzív képzést kapnak, hanem megismerkedhetnek a Szilícium-völgy most induló garázs-vállalkozásaival (start-upjaival), és betekintést nyerhetnek a legnagyobb cégek és szervezetek – NASA, Facebook, Google – működésébe. Arra is esély nyílik, hogy a kurzus végére létrejövő vállalkozásokat ezen cégek vezetői mentorálják, hiszen a résztvevők bizonyos esetekben befektetői tőkét kapnak ahhoz, hogy megfelelő ötlet és rátermettség megléte esetén beindítsák saját vállalkozásukat.

Megosztás