BlogzineHazai pályaKülföld

Ütős újdonságokkal utazott a Leonar3Do a CES-re

3D mindenkinek! a cég mottója, és okostelefonos applikációikkal ez már tényleg meg is valósul.Szenzációs újdonságokat mutat be az idei CES-en Las Vegasban a Leonar3Do: a társaság 3D-s eszközökkel forradalmasítja az oktatás világát, 3D-s egérré változtatja az okostelefonokat, továbbá elindítja a világ első online 3D alkalmazásboltját.

A Leonar3Do számos, világpremiernek számító újdonságról rántja le a leplet idén Las Vegas-ban, a világ egyik legnagyobb szórakoztató-elektronikai kiállításán a Consumer Electric Show-n (CES) január 8. és 11. között. A társaság legújabb fejlesztéseinek segítségével a felhasználók komolyabb beruházások nélkül, gyorsan és kényelmesen alakíthatják át meglévő számítógépüket 3D-s munkaállomássá. A Leonar3Do ezzel egy időben útjára indítja az első online 3D-s alkalmazásboltot is, ahonnan már az induláskor letölthető a PC-ket és okostelefonokat virtuális valóság (VR) eszközzé alakító szoftvereket.
A 3D-s alkalmazáskészletet a Leonar3Do új szoftvertermékei egészítik ki, segítségükkel a háromdimenziós térben nem csupán modellezhetnek a felhasználók: a VR környezet oktatási célokra és kreatív tervezési célokra egyaránt használhatóvá válik.
A 3D-s alkotói munkakörnyezet korábban csak nagy összegű hardveres és szoftveres beruházások árán volt elérhető. A Leonar3Do fejlesztéseinek köszönhetően immár elegendő letölteni egy ingyenes szoftvert a Google Play áruházból, valamint a PC-re fejlesztett rendszerszoftvert a cég weboldaláról, majd összekapcsolni a két eszközt az otthoni vagy munkahelyi WiFi hálózaton keresztül.
„Büszkén mutatjuk be a hagyományos PC-ket és okostelefonokat 3D-s munkakörnyezetté varázsoló alkalmazásainkat a világ egyik legrangosabb szórakoztató-elektronikai vásárán” – mondta a Leonar3Do üzletfejlesztési és marketingigazgatója. Mányai Roland hozzátette: „a most bemutatott alkalmazásokon túl számos olyan fejlesztésen dolgozunk, amelyek a 3D használatát a hétköznapokban is könnyen elérhetővé teszik, és lebontják a szoftveres oktatás, tervezés és kreatív munka eddigi határait”.

A Las Vegas-i CES-en a Leonar3Do új termékvonaláról is lerántja a leplet: a Vimensio az oktatás új dimenzióit nyitja meg. A Vimensio egy valódi 3D-s, interaktív oktatási eszköztárat és vizuális környezetet jelent, amelyben az oktatók az eddigieknél tágabb demonstrációs lehetőséget nyernek, és egyben új szintre emelhetik a diákok tanulási kapacitásait is. A Leonar3Do 3D-s VR-rendszerén alapuló Vimensio az oktatás és a tanulás eddig ismert határait feszegeti: a megoldás magába foglal egy interaktív 3D-s alkalmazás-fejlesztő környezetet és a lejátszó szoftvert is.

hellovr_next

A Vimensio segítségével az oktatók előtt, akik akár maguk is létrehozhatnak háromdimenziós tananyagokat, feladatokat, a diákok pedig minden korábbinál inspirálóbb, valósághű környezetben szinte átélhetik a tananyagot.
A jelenlegi béta-verzióban a Vimensio két komponensből áll. A Vimensio Edit segítségével a felhasználók – programozási ismeretek nélkül – hozhatnak létre alkalmazásokat, vagyis oktatóanyagokat. Az alkalmazás-szerkesztő két verziója is elérhető: az egyik a programozási tapasztalattal nem rendelkező tanárok és diákok hozhatnak létre alkalmazást, míg a professzionális változat a profi 3D dizájnerek és fejlesztők számára lehet ideális eszköz 3DVR alkalmazások létrehozására. A Vimensio Play komponens segítségével a felhasználók lejátszhatják és interaktív módon kezelhetik a 3D tartalmakat és az új 3D App Store-t.

A Leonar3Do ugyancsak a CES-en leplezi le új, online 3D alkalmazásboltját, amely egyben lehetőséget és inspirációt is ad a tanároknak arra, hogy maguk is létrehozzanak 3D-s alkalmazásokat, illetve azokat egységes platformon értékesíthetik.
A Leonar3Do várakozásai szerint a Vimensio Playhez kapcsolódó 3D alkalmazásbolt az oktatással kapcsolatos appok megosztása, illetve forgalmazása mellett egy 3D tartalom-fejlesztő közösséget is létrehozhat. A tartalom-fejlesztők jövőbeni versenyeken keresztül éppúgy eljuttathatják alkalmazásaikat a célcsoporthoz, mint a Leonar3Do jövőbeni bevétel-megosztási modelljében.
A Las Vegas-i kiállításon a Leonar3Do több olyan Vimensio alkalmazást is bemutat, amelyet már felhasználók hoztak létre a társaság által ősszel megrendezett 3D fejlesztői versenyén.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük