Blogzine

Üzleti Angyalok a tőzsdén

A múlt héten 6 tőkét kereső cég mutatkozott be potenciális befektetőknek a Budapesti Értéktőzsdén a Colabs Startup Center által szervezett angyalbefektetői fórumon, a Colabs Angel Day keretében.
A BÉT és a Colabs megállapodása értelmében ezentúl rendszeresen megrendezik az angyalok napját.
E befektetői fórum-sorozat előzményének tekinthető, hogy a Colabs alapító csapata volt a szervezője annak a szakmai körökben elismerést kiváltó Elevator Pitch Competition (EPC) startup befektetési eseménysorozatnak, amely szintén a BÉT partnerségével zajlott 2010-ben és 2011-ben.
A két EPC eseményt követően az ott bemutatkozó 44 startup cég közül 8 vállalkozásba összesen közel 2 milliárd forint összegű kockázati- és angyal-tőke áramlott.
„Örömmel vettük a Colabs ismételt partneri felkérését, látva az előzmények piac- és vállalatfejlesztő hatását. A tőzsdének fontos, hogy a hazai vállalkozások a tőkebefektetők korai beszállásával olyan méretet érjenek el, amelynél már megfontolható a tőzsdére lépés”- jelentette ki a nyitórendezvényen Katona Zsolt, a BÉT vezérigazgatója.
A Colabs Angel Day fórumsorozat keretében az érdeklődő angyal-befektetők változatos iparágakból (ICT, robotika, egészségügy, stb.) jelentkező, korai fázisban lévő cégek bemutatkozását követhetik nyomon. A befektetési mérettartomány jellemzően 5-150 millió forint, de esetenként nagyobb, akár 500 millió forint összegű tőkét is biztosítanak.
colabs-logo111
„A Colabs Angel Day programra az EPC után egy új, hiánypótló piac-fejlesztésként tekintünk. A Jeremie-programok felhívták a hazai innovatív és nemzetközi dimenziókban gondolkodó  vállalkozók figyelmét a tőkefinanszírozás előnyeire, és ennek meg is vannak az első pozitív jelei, de a kockázati tőke, mint intézményi befektető nem tudja azt a rugalmasságot nyújtani egy korai fázisú cég életében, amire egy tapasztalt angyalbefektető képes” – hangsúlyozta Nagy Péter, a Colabs társalapító-vezérigazgatója. Nagy Péter hozzátette: „amerikai és európai szakemberek segítik munkánkat, amellyel portfóliócégeink globális piacokra, például az Egyesült-Államokba történő belépéshez is segítséget kapnak.”
Megosztás

One thought on “Üzleti Angyalok a tőzsdén

Comments are closed.