Még lehet jelentkezni az amerikai innovációs versenyre

A nyeretesek a NASA Kutatóbázisára, a Szilícium Völgybe mehetnek tanulni.

A szervezők február 24-ig hosszabbították meg az amerikai Singularity University közép-kelet európai innovációs versenyének jelentkezési határidejét.

 A verseny fődíjáért, amely 2013 nyarán 2,5 hónap intenzív innovációs képzés a NASA Kutatóparkjában, olyan projektekkel lehet nevezni, amelyek legalább 1 millió ember életén, élet minőségén javítanak bármilyen exponenciálisan fejlődő technológia alkalmazásával

A legjobb projekteket a 2013 áprilisában, Budapesten megrendezett döntőben mutathatják be a pályázók Salim Ismail, a Yahoo ex-vezérigazgató helyettese és a régió legnagyobb multinacionális cégeinek vezérigazgatói előtt.

 A versenyre a http://www.sucee.eu/competition/apply weboldalon lehet jelentkezni.

A Singularity University-ről

A létesítmény a Szilícium-Völgy „think-tank” nagyágyúinak közreműködésével létrehozott, a NASA kutatóbázisán lévő egyetem. A világ minden részéből érkeznek ide vállalatvezetők, kormánytagok, kutatók és tudósok, hogy megismerkedjenek a legújabb technológiai trendekkel, amelybe az űrtechnológiától kezdve, a 3D nyomtatókon keresztül az alternatív közlekedési eszközökig (pl.Tesla autó) szinte bármi belefér. Az egyetem szigorú felvételi feltételeit teljesítő jelöltek nem csupán egy igen intenzív képzést kapnak, hanem megismerkedhetnek a Szilícium-völgy most induló garázs-vállalkozásaival (start-upjaival), és betekintést nyerhetnek a legnagyobb cégek és szervezetek – NASA, Facebook, Google – működésébe. Arra is esély nyílik, hogy a kurzus végére létrejövő vállalkozásokat ezen cégek vezetői mentorálják, hiszen a résztvevők bizonyos esetekben befektetői tőkét kapnak ahhoz, hogy megfelelő ötlet és rátermettség megléte esetén beindítsák saját vállalkozásukat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .