Blogzine

A Laokoon mozgó szövete lett a stuttgarti Blickfang kiállítás fődíjasa!

Rangos nemzetközi elismerésben részesült a mozgó szövetet kifejlesztő Laokoon Design Kft.

A magyar startup cég az egyedi szövésű textíliájáért, illetve az ennek felhasználásával készült Laokoon állólámpáért megkapta a stuttgarti Blickfang formatervezési kiállítás arany díját. Szentirmai-Joly Zsuzsanna, a mozgó szövet feltalálója, mintegy kétszáz tervezőt előzött meg Európa egyik legrangosabb szakmai seregszemléjén. Az Insiderblog már korábban is beszámolt, az akkor még nem hivatalos eredményről.

A Blickfang formatervezési díj azok munkáját ismeri el, akiknél független kreativitás szelleme a szenvedéllyel és a tökéletességgel társul – így fogalmazták hitvallásukat az idén március közepén Stuttgartban megtartott Blickfang nemzetközi formatervezési kiállítás és vásár szervezői. Ennek szellemében járt el a bemutatott alkotásokat elbíráló zsűri is, amelynek tagjai a Laokoon Desing Kft. alkotását, a mozgó szövetet, illetve az ebből készült, Csire Géza tervezte Laokoon állólámpát jutalmazták a fődíjjal.

A Szentirmai-Joly Zsuzsanna által kifejlesztett mozgó szövet, olyan különleges, egyedi szövésű textília, amelynek alakja tetszés szerint változtatható, segítségével olyan lámpát alkotott a művész, amely nemcsak esztétikai szempontból kivételes, de a formája úgy alakítható, ahogy az használójának a leginkább praktikus.

Mindez nyilván döntő szerepet játszott abban, hogy a Wermer Aisslinger  elimert designer,Nils Holger Moormann neves bútortervező cég tulajdonosa, Daniela Kamps ,a Couch magazin főszerkesztője, és Jaime Hayón az egyik legbefolyásosabb formatervező művészből álló zsűri a mintegy 200 kiállítóból éppen a Laokoon mellett döntött. „A díj különlegességét növeli, hogy egykor éppen a stuttgarti Akademie Schloss Solitude hallgatója voltam” – mondta Szentirmai-Joly Zsuzsanna,a Laokoon Design Kft. alapítója, majd hozzátette: „maga a zsűri elnöke, Jaime Hayón jelezte, ő is szívesen dolgozna a Laokoonnal”.

A Laokoon Kft, amelynek a Jeremie 1 program keretében a BNV-Equity Kockázati Tőkealap-kezelő nyújtott finanszírozást, a mostani siker után azt tervezi, hogy a mozgó szövet felhasználásával új formatervezett tárgyakat, bútorokat készít, továbbra is a mozgathatóság, az alakíthatóság szellemében.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük