Piaci füles

Nyert a Laokoon Stuttgartban!

Facebook-ról értesültem, hogy a Laokoon (egykori projektem – bocs előre jelzem elfogultságomat!) megnyerte a stuttgarti Blickfang Designpreist! Hallottuk, nehezen mennek ott a dolgok, de ez új erőt adhat! Ez igen és hajrá!

Zsuzsa a SUU VIP-esten, az Akadémián Csíkos Péter (Gravity) mellett, 2012. márciusban
Zsuzsa a SUU VIP-esten, az Akadémián Csíkos Péter (Gravity) mellett, 2012. márciusban

A Laokoon anno a 2 évvel ezelőtti SUU nagy felfedezettje volt. Szentirmai Joly Zsuzsa ötletgazda már a startup versenyre történő pályázás során rengeteg kérdéssel bombázott minket szervezőket. Ilyenekkel: mi az a startup? érdemes-e beneveznie? mit kell készítenie? többről is szólhat, mint szabadalomről? stb – tehát ő volt az, akinek szinte óránként válaszolgattunk a mail-es kérdéseire. Aztán vita alakult ki a befektetői zsűriben, hogy a sok ICT nevezés mellett vajon ilyen „divat-találmány” befér-e a döntőbe? És két projekt között próbáltunk döntést hozni: egyik a Laokoon volt, a másik pedig az Ökuka.

A sors furcsa fintora, hogy akkor a Laokoon mellett döntöttünk és valóban nagy siker lett a konferencián, utána pedig tőkét is tudtam neki szerezni. De az Ökuka ugyan akkor még csak papíron létezett, de ismét a sors felém sodorta… Azóta persze az Ökuka rengeteget fejlődött és ismét a projektjeim között üdvözölhetem. (lásd egy hete írtam róla éppen)

Aztán 2011-ben segítettem a Laokoonnak az induláshoz szükséges tőke megszerzésében, plusz a céges beindulásban, de elváltak útjaink. Ahogy hallottam azóta Zsuzsának nehezen ment, talán új befektető társ is bekerült a cégbe… Persze több jó hír is jött, mind valamilyen szakmai díjról, de jobban nem foglalkoztam vele.

És most itt a nagy hír! Azt hiszem érdemes volt haladni és drukkolunk, várjuk a piaci folytatást! Látszik, hogy a Laokoon egy igazán életre való és tüzön vizen átkelő startup! Hajrá, gratulálunk a szakmai sikerhez! Szép volt!

Íme egy klassz videó, amelyet szintén az FB-n találtam a megosztásban:

LAOKOON DESIGN | moving structure from petoanna.com on Vimeo.

Megosztás

One thought on “Nyert a Laokoon Stuttgartban!

Comments are closed.