Blogzine

Tetrabites optikai kapcsolatot teszteltek Ausztráliában

Az Ericsson bejelentette az 1 Tbps (terabit/másodperc), ezer gigabites sebességű optikai átviteli berendezése sikeres tesztelését a Telstra üvegszáloptikai hálózatán. 
Az ausztrál Sydney és Melbourne városok közötti 995 kilométeres optikai kapcsolaton végrehajtott sikeres teszt bizonyítja, hogy valós hálózati környezetben is lehetséges az 1 Tbps technológia telepítése. Tehát amikor ez technológia kereskedelmi forgalomba kerül majd, a mobilszolgáltatók könnyűszerrel kielégíthetik az utóbbi évek megnövekedett kapacitásigényét, sőt a technológia idővel egészen új távlatokat nyithat az infokommunikáció területén.

 „Jelenleg modernizáljuk az optikai átviteli hálózatainkat az Ericsson következő generációs 100 Gbps technológiájával. A teszt bebizonyította, hogy a meglévő optikai kábelüzemünk képes a Tbps csatornák támogatására a 10 Gbps és 100 Gbps csatornákkal egyazon szálon és egyidejűleg – mondta el David Robertson, a Telstra átvitelért és útválasztás-tervezésért felelős igazgatója.  Ezáltal igazoltnak látjuk, hogy szükség esetén képesek vagyunk növelni a kapacitást a meglévő száloptikás kábeleken.”

Alessandro Pane, az Ericsson optikai átvitel kutatás-fejlesztési részlegének vezetője szerint: „Ahogy sok más fejlett ország, Ausztrália is egy technológiai szempontból igen fejlett piac, és az ausztrálok a szélessávú és mobil technológia kifinomult használói. Mára széleskörűen elterjedt az okostelefonok, tabletek, IPTV-k és HDTV-k használata. Ezen szolgáltatások támogatásához egyre nagyobb kapacitásra van szükség a backhaul és a városok közti átvietlihálózat tekintetében. A Telstra az Ericsson kulcsfontosságú ügyfele, ezért gyakran tesztelünk közösen új technológiákat és termékeket. Ez a teszt olyan információkkal lát el bennünket, amelyek nem csupán az ausztrál piac számára fontosak, de a világ valamennyi mobilszolgáltatója számára is.”

Az Ericsson a közelmúltban jelentette be, hogy a Telstra számára szállítja majd az SPO 1400 terméket, a legújabb optikai átviteli platformot (POTP) a metro, valamint az MHL 3000 terméket a távolsági (long-haul) alkalmazásokhoz, 100 Gbps sebességű szolgáltatási támogatással. A teszt során egy 1 Tbps vonali kártyát próbáltak ki az MHL 3000 termékben.

Az Ericsson terabites megoldása – amelyet a teszt során alkalmaztak – számos fontos előnyt kínál: az optikai jellemzők szoftveresen konfigurálhatók; innovatív frekvenciacsomagokat tartalmaz a nagy spektumhatékonyság érdekében; valamint fejlett  korai hibajavítást is nyújt a kommunikációs csatorna kiváló teljesítménye érdekében.

Megosztás