Blogzine

Új vezető a DBH Invesmentnél

2013 áprilisától Michaletzky Márton tölti be a DBH Investment Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. újonnan létrehozott szenior befektetési menedzseri posztját.

A szakember feladatai közé tartozik többek között a potenciális céltársaságok kiválasztásában való aktív részvétel, befektetések előkészítése, monitoringja valamint az exitek menedzselése. A 37 éves szakember 2000-ben végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen okleveles közgazdászként, majd ugyanott 2011-ben doktori címet szerzett. 2000 és 2006 között a Concorde Értékpapír Zrt.-nél kockázatkezelőként, makroelemzőként, majd az Állami Autópálya Kezelő Zrt.-nél tőkepiaci menedzserként dolgozott. 2006-tól a DBH-hoz való csatlakozásáig a Budapesti Corvinus Egyetem Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszékének tanársegédje, majd adjunktusa volt. Az új munkakör létrehozására a befektetési tevékenység intenzitásának növelése, valamint a portfolióba tartozó vállalatok növekedésének elősegítése érdekében volt szükség.

Michaletzky_Márton_s

A nemzetközi üzleti és befektetési szolgáltatások piacán egyedi üzleti modelljéről ismert DBH Group egyrészt fizikai infrastruktúrát(szolgáltatott irodák és szolgáltatott ipari létesítmények), valamint az erre épülő üzleti szolgáltatásokat (pénzügy, számvitel, üzleti adminisztráció, informatikai szolgáltatások és projektmenedzsment területeken), harmadrészt pedig kockázati tőkét biztosít a hazai és nemzetközi kis- és középvállalkozásoknak. A DBH Group nemzetközi hálózata révén számos befektetést hajtott végre az országban és a régiónkban az elmúlt másfél évtizedben. A cégcsoport 2008 őszén az európai pénzügyi, befektetési piacon szerzett tapasztalatokra alapozva hozta létre a DBH Investment Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-t. Az 5 milliárd forintos tőkealapból, több mint 2 milliárd forint már kihelyezésre került innovatív és startup vállalkozásokba. Befektetései között vannak – többek között – informatikai, egészségipari és csúcstechnológiát képviselő vállalkozások, amelyek regionális vagy globális piaci szereplőkké kívánnak nőni a kapott tőke segítségével.

 

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük