Kaparós sorsjegy a mobilon?

Extrém ötletekkel is lehet startup versenyeket nyerni, ezt bizonyítja a Budapesti Műszaki Egyetemen rendezett Smart Frame Hackathon eredménye is. A mobilos sorsjegy mellett egy takarékos zuhanyrózsa és egy érdekes fejvadász oldal kitalálói arattak sikert.
Nagy sikerrel végződött a Smart Frame Hackathon BME rendezvény, amelyen több mint 50 hallgató vett részt és mérte össze tudását. A mintegy 30 prezentált ötlet közül a résztvevők maguk válogatták ki a legjobbakat és végül 8-at dolgoztak ki a hétvégén. A csapatok munkáját mentorok segítették.

A másfél napos versenyben végül a Pesoo projekt szerezte meg az első helyezést egy a munkaerő toborzás-kiválasztás folyamatát forradalmasító megoldással. A Pesoo projekt vezetője szerint, a megoldásukkal a kiválasztást végző szakemberek számára először teszik lehetővé a kompetencia szerinti automatizált szűrést, amely így töredékére csökkenti a felvétel folyamatát. A Pesoo a Hackathon és a Founders Hive Hungary segítségével Londonban is bemutathatja megoldását.

A legjobbak közé kerülő 5L projekt egy olyan víztakarékosságot segítő eszközön dolgozott, amellyel 5 liter víz felhasználása elég ahhoz, hogy segítségével bárki a maximális higiéniát elérje úgy, hogy a komfortérzete nem romlik. A legjobb prezentációt a szervezők egy – a Notebookspecialista.hu és a Hewlett Packard által felajánlott – HP Sleekbookkal díjazták.

hphackathon

Fotó: Szulágyi Kriszta

A legérdekesebb projekt címet az interaktív Mobil kaparós sorsjegy szerezte meg, egy interaktív mobil nyereményjáték, amely segítségével a cégek egyszerűen indíthatnak mobilos nyeremény kampányokat, futtathatnak széles körben interaktív akciókat, s az új technológia segítségével könnyedén kapcsolódhatnak össze a közösségi médiával.

hphackathon2

Fotó: Szulágyi Kriszta

Az esemény kiemelt támogatója volt az MTA-SZTAKI, amely a Közép-Európai Program által futtatott SMART-FRAME projekt keretén belül, a Start-up és Spin-off vállalkozások közül azokat próbálja elérni és támogatni, amelyek a Smart technológiákat alkalmazzák ötleteik megvalósításához. A  SMART-FRAME lehetőséget kínál a vállalkozásoknak, hogy az anyagtechnológiai, a felületkezelési-, a szenzorokkal és a gyártástechnológiával kapcsolatos legfrissebb kutatási eredményekkel ötvözzék az ötleteikből fakadó eszközöket, berendezéseket.

A Hackathon-in-a-Box egyetemi ötletverseny sorozat rendkívül népszerű az egyetemisták között, mivel a szervezők a programban az egész éves verseny keretein belül hallgatói csapatokat készítenek fel az első startup vállalkozásukra. A versenyeken minden hallgatói csoporthoz veterán startupperek csatlakoznak így segítve a projekt fejlődését. A versenyt idén 4 budapesti és 5 vidéki egyetemen szervezik meg.

A Hackathon támogatói között van a Nemzeti Innovációs Hivatal, a Ustream, az MTA-SZTAKI, a Corvinus Tőkealap, a Kairos Capital, a HP, a Notebookspecialista.hu, az Aarenson Consulting.

One thought on “Kaparós sorsjegy a mobilon?

 • 2013. április 30. kedd at 06:03
  Permalink

  Kutatásban-fejlesztésben érdekelt, termék gyártásában is gondolkodó KKV-k jelentkezzenek a SMART-FRAME közösségi hálózatba!

  Nagy lehetőségek!

  SAMRT ötletekből— S?ART vállalkozásokkal: SMART TERMÉKEK!!

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .