BlogzineHazai pálya

Öt konferencia hívogatja a startupokat (frissítve)

Kicsit felpörögnek az események húsvét után. Új eseményekkel gazdagodik a magyar startup verseny paletta. Most beharangozzuk, később (és folyamatosan, éppen most is)  tudósítunk a legfontosabb eseményekről.

A hó alól lassan előbúvó hazai startup ökoszisztéma, új szereplőkkel gazdagodva igyekszik egyre nagyobb neveket felvonultató eseményeket megvalósítani. Ennek kiváló példája, hogy az eddig jobbára csak mobillal foglalkozó Dobó Mátyás idén úgy határozott, hogy hatalmas startup eseményt varázsol a Smartmobil konferenciából.

A nemzetközi befektetőket, hazai mentorokat felvonultató rendezvény a nagy T-betű védnöksége alatt igyekszik megreformálni a hazai eseményeket. Az ígéretek szerint ott lesz mindenki, aki igazi szakértője a témának, s „a hazai önjelölt startup tanácsadók hatalmát” megtörő nagy mondásokkal újrateremtik a hazai ökoszisztémát.

(Hazai önjelölt evangelistaként, azt gondolom, hogy jó, hogy eljönnek ezek a nagyszerű arcok, de aztán ők másnap jól hazautaznak és nekünk meg itt marad ez a jó kis magyar valóság.)

Doransky, aka Dobó Mátyás pedig már jól megmondta mindenkinek, hogy a mobilos startupoké a jövő. Ideje tehát gyorsan befizetni a konferencia belépőjét, mert itt – a szervezők reményei szerint – mindenki megtalálhatja a befektetőt, a sikert és a csillogást is. Láthatóan a rendezvény monstre jellege inkább vonzza a támogatókat, mert egész jelentős számban gondolták úgy, hogy érdemes gazdagítani a weboldal alján található logótemetőt.

mobile

A döntőbe jutott csapatok már ismertek:

A viccet félretéve, reméljük, hogy a mobilos eseményből jó kis startup verseny és konferencia kerekedik ki. Azoknak, akik rajtunk kívül is kíváncsiak a rendezvényre 30.000 forintot kell leszurkolniuk a RAM Colosseumba tervezett programra április negyedikén.

IVSZ – Startup szekciót indít a patinás szervezet
Az IVSZ talán a legkomolyabb szakmai szervezetként felismerte, hogy mennyire fontos a startup vállalkozások sikere Magyarországon. Ez komoly eredmény. Azt hiszem nem éltünk hiába, hiszen az elmúlt 5 évben valahogy sosem sikerült ennyi helyre betörnie annak a friss és újító szemléletnek, amelyet a startupok képviselnek.

A Telenor meg is támogatta az eseményt, így a programba igazi nagyágyúk is kerültek. A konferencia látogatói valószínűleg a szövetség tagjai lesznek, így nekik sok újat mondhatnak a kerekasztalokba tömörült startup vezérek.

Sajnos a helyszín a sokszor átkozott internet-és mobil mentesített Akvárium, amiről képtelek leszokni a hazai konferenciaszervezők. A hely nyomasztósága mellett sosem működik a Wi-fi, pedig mindig megígérik, hogy majd jó lesz.

A program egyébként bőven fogyasztható, felvezető előadást tart Cséfalvay államtitkár úr, illetve Hegyi Csilla, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkatársa a tavalyi évben megígért Gazella programot ismerteti. Lesz megszokott Prezi, Logmein, Ustream kerekasztal, befektetői kerekasztal, startup verseny, hazai rocksztárok és angyalok a programban. A nézők között pedig vállalkozók, befektetésre vágyók és mindenféle tanácsadó mivel a rendezvény ingyenes, ezért elképzelhető, hogy a kíváncsi startupperek is ellátogatnak az eseményre. Április 11-én, remélem érdekes részletekkel jelentkezünk majd az eseményről.

SUU – a veterán megújul
Mivel már gyakorlatilag minden fontosat elárultunk, csak annyit mondhatok, hogy a Corvinus Egyetemen rendezzük meg a hagyományosan startup fókuszú SUU-t. Immáron hatodszor.

Azért persze akad majd bőségesen meglepetés és újdonság is.  Amiről még nem árulhatok el részleteket. Az viszont nem véletlen, hogy a Corvinus Egyetemen rendezzük az idei SUU-t, mert úgy érezzük, hogy fogynak a hazai startupperek és szeretnénk új arcokat látni látogatók között. Ez persze nem jelenti azt, hogy a régieket nem látjuk szívesen, de nagy hangsúlyt kap idén az oktatás, az inkubáció és a startup ökoszisztéma növekedése.

suu_logoszukitett

Aki szeretne eligazodni a startup ökoszisztémában egyértelműen a SUU-t kell válassza, hiszen a rendezvényen kiadjuk a legaktuálisabb startup térképet is.

A startup verseny hagyományosan erős lesz, már most látható, hogy rengetegen szeretnének a győzteseknek járó díjakért megküzdeni. Idén itt is egy kicsi változás van, hiszem a külföldi vendégek miatt a prezentációk nyelve angol.

Lesz az egész napos konferencia és verseny után lazulós After Party a Terminálban, ahol nyugodtan lehet vadászni befektetőkre, projektekre, üzleti angyalokra.  A rendezvény belépője nem jelentős, szinte jelképes 2000 forintot kell leszurkolnia a látogatónak. Április harmadik csütörtökét írjátok be a naptárba, 18-án már nem érdemes mást csinálni jeligére.

Budapest Barcamp – web 2-re magyar
Májusra csúszott a szintén hagyományosnak mondható konferencia. Tavaly személy szerint elégedetlen voltam a startup verseny színvonalával, de reméljük idén ez nem így lesz. A konferencia viszont mindig is erős része volt a Barcampnak, ez idén is így lesz.

Jönnek nagy nevek külhonból, meg hazai komoly szereplők, akik már kicsit fáradtak lesznek a nagyszámú eseménytől és persze a megszokott konferencia túrázók.

A programból még nem sok látszik, legtöbb előadó felkérés alatt, így még nem látszódik pontosan mire is fókuszál idén a korábban Web2 konferenciának nevezett esemény. Idén is lesz startup expo, amely a már sikeres hazai startupoknak biztosít bemutatkozási lehetőséget.

Aki meglátogatná a Barcamp Budapesti eseményét, annak május 2.-án kell szabaddá tenni magát, s a jegyárak 17 és 37 000 forint között változnak. A helyszín most az Erzsébet téri Akvárium Klub lesz (nem pedig a Larus).

Újonc a pályán – Startup Networking
Egészen új ötletekkel, startup rapidrandival lép be a startup világba az új konferencia. A weboldalon felvetett kérdések érdekesek, a válaszokra mi is kíváncsiak vagyunk.
Teljesen logikusan itt is lesznek kerekasztalok, nagyjából az új Jeremie alapok vezetőivel, így érdemes lesz elzarándokolni azoknak az eseményre, akik még nem ismerik őket. A sikeres startupok is ott lesznek és elmesélik tapasztalataikat.

Lesz inkubátoros téma is, a Kitchen Budapest az innovatív vállalkozók szemszögéből tekinti át a hazai startup piac evolúcióját; az ötlettől-üzleti tervig terjedő fejlődési fázisokat. (?) Gyanítom Bogár Bence ismét ügyes gondolatokkal ajándékoz meg bennünket.

Ez általában elég szokott lenni arra, hogy egy esemény jól működjön.
A helyszín a Kolor bár lesz május 7.-én. Nézelődő ötletgazdáknak 5 000 forint/fő a belépő, rapidrandizóknak 15.000, ennél komolyabb szereplőknek 45.000/2 fő.

A rendezvényről természetesen tudósítunk is…

Sűrű lesz a program május közepéig… persze ez jó a hazai ökoszisztémának, reméljük sokan látogatják majd a rendezvényeket, tanulnak az okos előadásokból és a jobb-rosszabb prezentációkból. Bátor networköt kívánok minden hozzám hasonló konferencia turistának.

Megosztás

2 thoughts on “Öt konferencia hívogatja a startupokat (frissítve)

  • „A startup verseny hagyományosan erős lesz, már most látható, hogy rengetegen szeretnének a győzteseknek járó díjakért megküzdeni.”

    Amikről csak én nem találok semmi információt?

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük