Az amcsik eladnak mindent, mi meg okosak vagyunk (videó)

SUU: Az amcsik eladnak mindent, mi meg okosak vagyunk.  Turcsán (Shy) Tamás blogunk egyik kulcsembere nyilatkozik.
Munka, kitartás, szerencse – ez a három faktor minimum kell ahhoz, hogy egy startup sikeres lehessen. Akár világban, mert önmagában csak a hazai piacra lőni nem elegendő. A SUU ’13 startup versenyen az egyik szervezővel beszélgettünk, elmondja, miben kell még fejlődnünk.
*

*

3 thoughts on “Az amcsik eladnak mindent, mi meg okosak vagyunk (videó)

 • 2013. május 8. szerda at 20:31
  Permalink

  Vagy lehet h azert adnak el mindent az “Amcsik” mert ok is okosak?

  Reply
 • 2013. május 9. csütörtök at 16:14
  Permalink

  Egészen másról van itt szó.

  Egy olyan hatalmas piacon, mint az amerikai, már az is bombasikert biztosít, ha minden tízezredik ember be tudod hülyíteni.

  Ráadásul ott az embereknek bőven van miből bankbetéteket felhalmozni, és a bankbetétjeikre nevetségesen alacsony kamatokat kapnak, ezért a pénzük szaporítása érdekében már eleve sokkal nyitottabbak az agyament ötletekre, mint nálunk.

  Tehát ott sokkal fontosabb a lehengerlő duma, mint az ötlet szakmai megalapozottsága.

  Nálunk viszont az embereknek nincs kockáztatni való pénzük, a megtakarított pénzük lekötésével pedig sokkal nagyobb kamatot kapnak, mint amennyit egy startup az első néhány évben szédelgés nélkül ígérni tudna.

  Tehát nálunk a befektetőnek az ötlet szakmai és üzleti megalapozottsága sokkal fontosabb szempont, mint az, hogy dadogsz-e, amikor előadod.

  Szerintem erre célzott a fent idézett amerikai azzal, hogy minálunk az okosokodásban, őnáluk pedig a sóderben jobbak a startupok :-)

  Reply
  • 2017. február 23. csütörtök at 10:20
   Permalink

   Ne aggódj ide is beköszöntött a lehengerlő duma 0 szakmaisággal/működő tartalommal. Volt szerencsém a hétvégén megrendezett Startup Live csoda konferenciához. Annyi butaság olyan sok szavazattal…
   Izaura TV startupokkal. De ez a szar kell a szerencsejátékos milliárdos befektetőknek. Legalább jól szórakoznak a pitchekkel miközben a várható értékük alacsonyabb a stupid szervezők miatt mint a kaszinóban. Ez is showbiz!

   Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .