BlogzineHazai pálya

Szegedre startupper: repülőjegy a legjobb ötletért!

Szegeden rendezik a következő Hackathon-in-a-Box fordulót, a budapesti BME és Corvinus  rendezvény sikere után vidéken is új tehetségek és ötletek után kutatnak a startup világ utánpótlás gyártói.

A Hackathon Szeged egy speciális üzleti ötletverseny 2 nap alatt teremt projekteket a résztvevők ötleteiből. A két sikeres budapesti verseny után a szervezők Szegeden keresik az új tehetségeket.

Csütörtökig (május 9.) lehet jelentkezni a Hackathon Szeged versenyére, azoknak az ötletgazdáknak, akik nem akarnak kihagyni egy nagyszerű nemzetközi bemutatkozási lehetőséget. A Hackathon nem hagyományos startup verseny, az egyetemisták mellett bárki nevezhet, a jelentkezőknek nem kell tudniuk programozni, alkalmazást fejleszteni elég, ha az ötletük kiváló.

A verseny témái nem korlátozódnak a hagyományos startupokra, versenyezni lehet találmányokkal, termék- és szolgáltatásötletekkel, mobil applikációkkal.

szeged

A Hackathon-in-a-Box rendezvénysorozat új ötleteket hoz felszínre, megmutatja a résztvevők – korábban esetleg rejtett – igazi erősségeit, közösséget épít, és demonstrálja az egyetem és a hallgatók kreativitását. A versenyre nem csak egyetemisták jelentkezhetnek, így a helyi startup közösség – a SzegedBoost, – illetve a már sikeres helyi startup cégek, mint az Antavo is képviselteti magát.

A legjobbak nem csak tapasztalatokkal gazdagodnak, a kiemelkedő projektek a Founders Hive Hungary segítségével eljuthatnak a londoni Founders Hive startup eseményére (a Google campusra).

A rendezvény nemzetközi startup versenyek sokszor kipróbált, világszerte működő modelljének hazai adaptációjaként számos újdonsággal lepi meg a résztvevőket. Turcsán Tamás és csapata az általa alapított, Mobil Weekend szervezésekor szerzett tapasztalatok felhasználásával dolgozik, illetve módszereik között a legmodernebb metodológia, a Lean gondolkodás is helyet kap a versenyeken.

A szervezők és a társszervezők – mint a SzegedBoost és a SZTE Innovációs Klub – a hazai startup ökoszisztéma egyedi lehetőségeit ismerve és figyelembe véve mentorálják a versenyzőket. Felkészítik őket arra, hogy ötleteiket csapatban kidolgozva, belekóstoljanak a startup világ hangulatába, megértsék az üzleti gondolkodás alapjait, és a közös munka során, a tapasztalt mentorok segítségével akár üzletileg is értékes ötleteket hozzanak létre, majd azokat a verseny végén szakemberek előtt prezentálják.

Turcsán Tamás a Hackathon főszervezője szerint a programsorozat a hazai startup világ utánpótlását jelentheti, és a versenyeken résztvevők megszerzett tudásukat az egyetemen és a privát életükben is kamatoztathatják.

A Hackathon-in-a-Box egészen új szereplő a hazai egyetemi kultúrában, amely nemzetközi mintái és alapjai, valamint a résztvevő szakemberek miatt kapcsolatot épít az egyetemisták és a startup ökoszisztéma minden más szereplője között úgy hazai, mint nemzetközi szinten, ezzel is növelve az eseménynek otthont adó intézmények nemzetközi hírét és versenyképességét.

A Hackathon rendezvényét a helyi informatikai klaszterek, a helyi vállalkozók, illetve a Fivosz szegedi csoportja is támogatja.

A Hackathon eddigi támogatói között van a Nemzeti Innovációs Hivatal, a Ustream, az MTA-SZTAKI, a Corvinus Tőkealap, a Kairos Capital, a HP, a Notebookspecialista, az Aarenson Consulting, a Myconcept.hu.

Megosztás