BlogzineHazai pálya

Újra innovációs Klub az Invitelnél

Két éve indult, mára meghatározó innovációs fórummá vált az Invitel InnoMax Klub

A szolgáltató  által felkért szakértők számos résztvevő előtt tartják meg előadásaikat a legkülönbözőbb üzleti informatikai témákban, hűen az InnoMax hitvallásához: „Tanuljunk egymástól”.

A keddi  alkalommal az InnoMax Díjas innovációkról volt szó. Így a résztvevők az informatika szemüvegén keresztül hallhattak érdekes előadásokat egészségről, kevesebb dugóról, szerethetőbb közösségi közlekedésről.

Az Invitel kedd délelőtti InnoMax Klubjának vendégei megismerhették, hogyan segít a gyógyításban az online egészségnapló, miként működik a közösség erejét használó „egérút” navigációs alkalmazás, és hogyan használták fel mintaként a reptéri utastájékoztatást az alföldi Volán társaságok.

„Hiszek abban, hogy a Microsoft, az Apple, vagy a Google hőskori elindulása ma egy magyarországi garázsban is megismételhető, hiszen rengeteg tehetséges honfitársunk van és számtalan kiváló ötlet születik nap mint nap, gyakran csak egy kis lökés hiányzik ahhoz, hogy ezekből valódi sikersztori válhasson” mondta Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója, aki hozzátette: „Az Innomax pontosan ezt a pluszt hivatott szolgálni, a kiváló magyar informatikai ötletek, fejlesztések számára biztosítja az elterjedéshez szükséges nyilvánosságot, szakmai elismerést és támogatást.”

 

A több hazai nagyvállalat élén tapasztalatot szerzett főigazgató szerint az Invitel számára az innováció nem lehetőség, hanem kötelezettség, melyet örömmel vállal a társaság. Az Invitel partnere többek között számos kórház, bank, légitársaság, olajcég, ahol életekről, biztonságról, pénzről van szó, a középszerűség nem megengedhető. „A kiváló színvonalú szolgáltatás és a folyamatos műszaki fejlődés számunkra elválaszthatatlan fogalmak” – összegezte az Invitel hitvallását Mártha Imre.

 

Vedd át az irányítást az egészséged felett

Az InnoMax Díjas EgészségNapló.hu az egészségmegőrzést és a hatékonyabb gyógyítást célozza. Ez az első magyar internetes kezelési napló, amelyet okostelefonon is egyszerű használni: rögzíthetőek a vérnyomás-, vércukor-, testsúly-, koleszterin-adatok és további fontos mérések. De ugyanígy beállíthatóak a gyógyszeradagolás és a kezelési terv részletei is a Redmark Kft. által fejlesztett alkalmazásban.

Közösségi dugófigyelés

A GeoX Térinformatikai Kft. bemutatta az Egérút-navigációt, egy ingyenesen letölthető okostelefon-alkalmazást. A program újszerűsége abban rejlik, hogy az egérutat használó autósok anonim forgalmi adatokkal látják el a rendszert, amely így képes valós időben jelezni a torlódásokat, dugókat. A fejlesztők egyik követésre méltó jelmondata: „Csökkentsd az öko-lábnyomodat” – kevesebb dugó, kevesebb károsanyag-kibocsátás.

Szerethetőbb közösségi közlekedés

A reptéri utastájékoztatáshoz hasonló megoldással találkozhatnak nyár elejétől a Tisza, a Bács, a Körös és a Kunság Volán utasai. A Tisza Volán által bemutatott újítás több százezer ember számára teszi kényelmesebbé a közlekedést, ez éves szinten 87 millió utazást jelent. A több mint 500 autóbuszt érintő fejlesztéssel többek között érintőképernyős információs pontokat alakítottak ki a buszpályaudvarokon, GPS-adókkal szerelték fel a járműveket és menetközben is friss információkat nyújtó vizuális utastájékoztatási eszközöket helyeztek el a buszokon.

 

Mi az az InnoMax klub?

Az Invitel InnoMax Klubja egy angolszász modellre épülő üzleti fórum. Nem tudományos előadásokat, hanem kézzelfogható, „forintosítható” tudást jelentő hazai ötleteket, fejlesztéseket, know-how-kat ismerhetnek meg rendezvények résztvevői. Az Invitel fontos feladatának érzi, hogy ne csupán kiváló minőségben szolgáltasson partnereinek, de a sikeres magyar fejlesztések bemutatásán keresztől is segítse őket a hatékonyabb működésben. Klubrendezvényével ehhez kíván keretet biztosítani a szolgáltató,  a tartalomról pedig minden alkalommal elsősorban az Invitel ügyfelei és partnerei gondoskodnak.

Megosztás