BlogzineHazai pálya

Olcsó magyar 3D nyomtatás

Asztali 3D nyomtatók forgalmazását kezdte meg Simó György új startup cége a FreeDee Printing Solutions.

A 3D nyomtatók elterjedésével elérkezett a harmadik ipari forradalom. Ezeknek az eszközöknek a segítségével ugyanis már otthon is könnyen készíthetünk egyedi, személyre szabott tárgyakat. Simó György új startup cége, a FreeDee Printing Solutions arra vállalkozik, hogy mindenki számára elérhetővé tegye ezt az új és izgalmas technológiát.

A 3D nyomtatás az egyik legígéretesebb modern technológia, amely a korábbi ipari forradalmakhoz hasonló mértékben változtatja meg mindennapjainkat. Segítségével ma már akár a nappalinkban is készíthetünk egyedi, személyre szabott tárgyakat. A számítógépen, speciális szoftverrel megtervezett modelleket rétegről rétegre nyomtatva válthatjuk valóra képzeletünket, ráadásul a terveket folyamatosan és könnyen megváltoztathatjuk.

freedee_cube_3Dnyomtato

Erre az ígéretes technológiára specializálódott a korábbi T-Online vezér Simó György és társa, Honti Pál nevével fémjelzett magyar FreeDee Printing Solutions. A cég elsőként kezdte meg a szélesebb rétegek számára is elérhető árú asztali nyomtatók forgalmazását. Az új startup által kínált Cube nyomtató kezelése mindenki számára könnyen elsajátítható, ára pedig egy jobb televízióéhoz hasonló. A hordozható, könnyen telepíthető (plug & play rendszerű) Cube nyomtató Magyarországon is elindítja a 3D forradalmát. Segítségével ez az új technológia végre kiléphet a szűkebb szakmai közegből, és eljuthat az otthonokba, irodákba és iskolákba.

„Megkezdődött a 3D nyomtatás új, a tömegtermelést átalakító korszaka: a FreeDee Printing Solutions által kínált Cube nyomtatóval otthon, a nappalinkban vagy az irodában hozhatunk létre személyre szabott tárgyakat. A nyomtatóval egyedi tervezésű játékokat, dísztárgyakat vagy akár pótalkatrészeket is készíthetünk.” – mondta el Simó György, a FreeDee Printing Solutions elnöke és alapító partnere. Az asztali 3D nyomtatók térhódítása mellett a technológia elterjedését segítik a letölthető fájlok, valamint a felhasználóknak nyújtott segítség is. A FreeDee a 3D nyomtatók értékesítése mellett teljes körű támogatást nyújt az oktatástól a tervezésen keresztül egészen a bérnyomtatásig.

A FreeDee Printing Solutions kiállítóként részt vesz a Tech Show június 11-i rendezvényén a budapesti Akvárium Klubban, ahol a látogatók a gyakorlatban is megtekinthetik a Cube nyomtatókat, valamint ott lesz a Design Terminál által szervezett „2B3D – Budapest 3D Printing Days!” elnevezésű rendezvényen június 11-16 között.

 

Mi az a FreeDee Printing Solutions?

A FreeDee Printing Solutions az otthoni és kisszériás tárgyalkotás, a profi és hobbi-designerek igényeinek kiszolgálására alapított magyar startup vállalat. A cég alapítója és elnöke a hazai internet fejlődésében (T-Com, Origo stb.) és a magyar startup ökoszisztémában ismert Simó György kockázati befektető. Társa, Honti Pál vállalkozó, befektető és több startup mentora. A társaság a blogján (www.freedee.blog.hu) keresztül rendszeresen beszámol a 3D nyomtatás legfrissebb híreiről, trendjeiről.

Megosztás

One thought on “Olcsó magyar 3D nyomtatás

Comments are closed.