BlogzineHazai pályaTechbulvár

Senki sem nyaral?

Hahóóó, Startup világ… Mi történik? Fel van bolydulva minden , és mindenki, mint a hangyaboly… Egész héten rohangáltam mindenfelé. Megpróbálom összeszedni a dolgokat, de még végiggondolni is sok ilyen melegben.
Ez a nyár valahogy nem arról, szól, hogy lógatjuk a lábunkat. A negyven fokos hőségben annyi esemény van, hogy nem győzzük szuflával. Néhányat most összeszedtem egy csokorba, úgyhogy rövid ámbátor személyes beszámoló következik a hét szerintem fontos eseményeimről.

Költözik a Ustream
Ezt egy meghívó tudatta velünk, amelyben Budapest egyik nagyon izgalmas épületének a tetejére invitáltak bennünket. A hír, amelyet Fehér Gyula meg akart velünk osztani tulajdonképpen annyi, hogy a Párisi Nagyáruházba költözik a USTREAM Hungary Kft.
 
Az egykoron Patinás budapesti áruház jelenleg az Orco Property Group tulajdona. Itt tehetnénk is egy pontot, de mivel ott voltunk meg is csodáltuk a panorámát. a részleteket stílusosan egy ustream videóban megnézheti bárki.

Video streaming by Ustream

Gazellára pályázik a fél startup ökoszisztéma
A NIH vezetői úgy gondolták érdemes tájékoztatni a leendő Gazella pályázókat. Jól tették, mert az érdeklődés óriási volt. Meglepődtem a szerdai eseményre összegyűlt kollégák számán. Amikor beléptem a terembe, szinte mindenki ott volt, aki inkubáció, tanácsadás, vagy innováció és befektetés terén érdekelt lehet.

Jeremie alapok vezető munkatársai, bloggerek, egyetemi szakemberek, pályázatírók látnak fantáziát a szeptemberben beadandó akkreditált inkubátori pályázatban. A NIH-et, a pályázat legfőbb támogatója Korányi László képviselte, az NGM-ből pedig Nikodemus Antal igyekezett világosabbá tenni a még sok tekintetben kérdőjeleket felvető kiírást.

A Gazella többször módosult azóta, amióta először hallottunk róla és az első olyan pályázat lesz, amely a startup ökoszisztéma korai fázisú projektjeit támogatja majd.

Fontos info, hogy Jeremie alapok is pályázhatnak és szeptemberig be kell adni a páklyázatokat, amelyeket állítólag gyorsan fognak kiértékelni. Aztán jöhetnek a startupok először 1,5-3 millióért, majd az inkubátorok által ajánlottak 80 millióért…

Az Innovációs Hivatal a rendezvény apropóján mindenkit megajándékozott az általam készített könyvecskével, ami igazán hasznos volt a nagy melegben, mit legyező. (a digitális verzióval ugyan nem tudtok ilyet csinálni, viszont könnyű gépen olvasni.)

Szakmai szempontból fontos és jó esemény volt, több ilyen kellene, ahol a szakma ennyire aktív.

Geek together on the board
Hajóra szállt a hazai Expat-Geek-tech közösség. Kovács Peti kivételesen nem a Kirakatban itatta le a hazánkban állomásozó külföldi startup és startup közeli erőket, hanem a Primus nevű hajón.

Jó ötlet volt. Legközelebb nagyobb hajót kérünk. Volt sztárvendég is az Angry Birds alkotó Kalle Kaivola személyében. Jó este volt, de mintha most sokkal több magyar lett volna, mint máskor.

Jó hangulatú mulatozás volt, kicsit sajnáltam, hogy mindenkire nem jutott öt percem, de majd legközelebb. Száguldó riporterünk jelentkezett a nyár kellős közepéből, ahol úgy látszik senki nyaral… (majd augusztusban még a kiszáradt fűről is cikket fogunk írni, annyira nem történik majd semmi.)

geektoget

Megosztás