Blogzine

Állami díj a sikeres vállalkozásokért

A magyar gazdaság szenvedése idején felkeltette a kormányzat figyelmét a nemzetközileg egyre sikeresebb startup szcéna.

A „Díj a sikeres vállalkozásokért” célja, hogy elismerje, ismertté tegye és ösztönözze azokat a Magyarországon működő gazdasági társaságokat, kis- és középvállalkozásokat és induló cégeket, amelyek hozzájárulnak hazánk versenyképességének fokozásához, és példáként szolgálnak sikeres vállalkozások megvalósításához. A díj keretében olyan vállalkozások és beruházások részesülnek elismerésben, amelyek jelentős mértékben elősegítik Magyarország gazdasági előrejutását, a magyar export növekedését, továbbá a foglalkoztatottak számának bővítésére törekednek, innovációs tevékenységet végeznek, kutatási eredményeket hasznosítanak és szigorú fizetési morállal bírnak.

A sikereket tehát a kormány elismeri, a kezdő cégeket segítő intézkedésekkel, mint a bürokrácia leépítése, a kezdő cégek költségeinek csökkentése adós marad. Sőt, januártól már 3 millió forint tözstőkével lehet céget alapítani az eddigi félmillió heylett.

A díj Varga Mihály kezdeményezésére, a Nemzetgazdasági Minisztérium szervezésében 2013. augusztusától kezdődően három kategóriában, havonta kerül átadásra: „A hónap beruházója”, „A hónap kis- és középvállalkozása”, illetve „A hónap induló vállalkozása” címmel. Az augusztusi „A hónap beruházója” elismerést a Teva csoport képviseletében Dr. Szabó László vezérigazgató, „A hónap kis- és középvállalkozása” díjat a ChocoMe Kft. tulajdonosaként Mészáros Gábor, a Clariton Kft. (a Hand In Scan-ről ismertek) által elnyert „A hónap induló vállalkozása” címet pedig Róna Péter ügyvezető vehette át. A díjhoz jutalom nem terartozik.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük