Hazai pálya

Egyetértés a Gazella kapcsán

Tegnap ezt a közleményt kaptuk.  Szó szerint közöljük a Magyar Innovációs Szövetség tájékoztatását a kialakult egyetértésről. Örvendetes, és gratulálunk a konstruktivitáshoz!

A Magyar Innovációs Szövetség sajtóközleménye:

Egyetértés alakult ki a „Technológiai start-up ökoszisztéma építés” tárgyú pályázattal kapcsolatban

 

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) – tagvállalatai, tagszervezetei kérésére – állásfoglalást adott közre a KTIA-ból finanszírozandó, a „Technológiai start-up ökoszisztéma építés” tárgyú pályázat újragondolásának szükségességéről. A kritikai észrevételek üzenete az volt, hogy a kiírást jelentős mértékben át kell dolgozni és ki kell egészíteni, azzal együtt, hogy a Szövetség kiemelkedően fontosnak tartja és támogatja a startup vállalkozások támogatására vonatkozó pályáztatási szándékot.

 

A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) több észrevételre írásban reflektált, a pályázati kiírás szövege mellett érvelve, miközben több elírást, pontatlanságot kijavított, kiszűrte a belső ellentmondások nagy részét.

 

A MISZ egy újabb közleményében 8 pontban összefoglalta, és még részletesebben kifejtette a tartalmi átdolgozás fontosságát, és nagy örömmel üdvözölte azt a szándékot, hogy a start-up ökoszisztéma építésének támogatását folytatni fogják.

 

A különböző vélemények egyeztetésére a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, Cséfalvay Zoltán, meghívására közös megbeszélést tartottak az NGM, a MISZ és a NIH vezetői. A pályázattal kapcsolatban több módosításban egyetértettek, többek között

–       közösen javasolják, hogy az I. alprogram beadási határideje október 31. helyett, november 15-re módosuljon, továbbá

–       az I. alprogram nyertese lehessen olyan társaság is, mely nem veszi igénybe az inkubátortámogatást, de részt vehet a II.,III., IV. alprogramban.

 

A MISZ további felvetéseit (a pályázat finanszírozás modellje, biztosítékok, fenntartási kötelezettség stb.) pedig a NIH megvizsgálja, és a törvényi lehetőségek, valamint az alapkoncepció adta korlátok között a kiírások során figyelembe fogja venni.

A felek továbbá újra megerősítették, hogy a start-up ökoszisztéma építésének támogatását folytatni kell, és szoros együttműködést vállaltak a pályázatok szakmai előkészítését illetően.

Budapest, 2013. szeptember 4.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük