A Pioneers Festiválra mennek a győztesek

5 sikeres projekt, 3 verseny, mintegy 300 versenyző és rengeteg jó ötlet a mérlege a Hackathon-in-a-Box egyetemi ötletverseny sorozat eddigi fordulóinak. A startup világ utánpótlás-szállítói őszre 3-4 versenyt terveznek. Az első a hétvégén startol.
A nemzetközi hackathon modell (hacking+marathon) itthon is sikeres. A módszer meghódította Magyarország egyetemeit. A Kutatók Éjszakájával egy időben indul el a verseny őszi szezonja, amelyhez újabb egyetemek csatlakoztak. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Informatikai karának (szeptember 27-28.) versenyével startol a rendezvény sorozat, amelyet a BME-Corvinus (október 4-5.) közös eseménye követ.

A 2 napos versenyeken a résztvevők nem csak az ötleteiket dolgozhatják ki, hanem társakat is találhatnak frissen elindított projektjeik megvalósításához. Szakavatott mentorok segítségével tanulhatják meg az üzleti tervezés alapjait, a startupjukat bemutató prezentáció és elevator pitch készítés titkait.

hackathonparty

A tavasszal indult Hackathon-in-a-Box egyetemi üzleti ötletverseny sorozat megvalósult projektjei közül a ZMenü ma már élesben működő ételrendelő szolgáltatásként üzemel, sőt a versenyt is támogatja. Egy másik sikertörténet, az „5” nemzetközi startup-programokban, Hollandiában és Angliában arat sikereket víztakarékos higiéniai megoldásával. A HR fókuszú Pesoo képességfelmérő megoldása a napokban lép béta fázisba. A webre, okostelefonokra készült megoldások és technológiai startupok mellett több társadalmi innovációs ötlet is megjelent a korábbi eseményeken.

A rendezvény fontosságát mutatja, hogy a napokban fogadta el a fővédnöki felkérését Dr. Cséfalvay Zoltán (NGM) államtitkár, aki a hazai startupok egyik komoly támogatója, több startupokat segítő kezdeményezés elindítója. A versenysorozat a startup világ utánpótlás képzését célozza, hiszen az egyre nagyobb teret nyerő Jeremie programok és a hamarosan induló „Gazella” program inkubátorai is projekt szűkében lesznek ilyen tehetségfelmérő programok hiányában.

A Corvinus és a BME a versenyt részben az „enterpreneurship” oktatási programjának a gyakorlati kiegészítéseként kezeli, hiszen a résztvevők megszerzett tudásukat az egyetemen is és későbbi munkájuk során is kamatoztathatják.

Az ősz folyamán lefutó magyar versenyek egy jövő februárban megvalósuló nemzetközi versenysorozat előválogatóiként lehetőséget teremtenek a tehetséges magyar ötletgazdáknak a nemzetközi startup világba való belépésre is.


A győztesek jutalma
A budapesti versenyek győztesei kijuthatnak Ausztria legnagyobb őszi startup eseményére a Pioneers Fesztiválra, amely szintén partnere a rendezvénysorozatnak.  A bécsi szervezők támogatásként nem csak jegyeket adnak a nyerteseknek, de különjáratot is szerveznek az október végi konferenciájukra. A bécsi nagyszabású fesztiválon rendszerint számos hazai startupper részt vesz versenyzőként is, látogatóként is. Az idén október 30-31-re időzített rendezvényen több ezer nemzetközi vendég, előadó, befektető ad egymásnak randevút.

A közelgő Hackathon-in-a-Box rendezvények menetrendje.

Hackathon Pázmány
2013. 09. 27. pénteken 12.30-kor kezdés és 18.00 óráig közös munka, utána csapatépítő sörözés.
2013. 09. 28. szombaton 10.00 órakor folytatódik a munka és 16.30–kor zsűrizik a projekteket.
A rendezvény helyszíne: Pázmány Péter INFORMÁCIÓS TECHNOLÓGIAI ÉS BIONIKAI KAR: 1083 Budapest Práter utca 50a.
Még holnap is lehet jelentkezni a  http://hackathoninabox-es2.eventbrite.com/?rank=1 oldalon!

Hackathon BME
2013. 10. 04. pénteken 12.30-kor kezdés és 18.00 óráig közös munka, utána csapatépítő sörözés.
2013. 10. 05. szombaton 10.00 órakor folytatódik a munka és 16.30–kor zsűrizik a projekteket.
A rendezvény helyszíne: BME, Demola-Budapest Innovációs Labor
1111 Budapest, Egry József utca 18. BME V1 épület C szárny
Már lehet jelentkezni a http://hackathonbme-es2.eventbrite.com/?rank=2 oldalon!

A versenyek fővédnöke: Dr. Cséfalvay Zoltán Nemzetgazdasági Minisztérium Államtikár

A versenyek támogatói:  Nemzetgazdasági Minisztérium, Nemzeti Innovációs Hivatal, Corvinus Tőkealap, Ustream.tv, Kairos Capital, Pioneers Festival, Microsoft, Founders Hive Hungary, Kairos Society, MM Klaszter, Észak-Magyarországi Info klaszter, Spinoff Klub, Startup Underground, MyConcept.hu, Aarenson Consulting, Compleo Consulting,  MTA-SZTAKI, Schönherz Informatikai Stúdió,  HP, és a Notebookspecialista.hu.

One thought on “A Pioneers Festiválra mennek a győztesek

  • 2013. szeptember 26. csütörtök at 22:55
    Permalink

    Mi ez vmi full promó reklámfilm?? Az a gond, hogy az első videó után már nem bírtam végignézni a másodikat… szerintem nem ez a magyar startup világ… Shy, ébresztő!

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .