Budapesti tech csúcs

A Siingularity University első európai exponenciális technológiai csúcstalálkozóját Magyarországon tartják. A Singluarity University Summit Europe célja, hogy megismertetesse a cégvezetőkkel az exponenciális technológiák nyújtotta lehetőségeket és alkalmazásukkal járó előnyöket. Az eseménynek a Budapest szívében található, újjáépült Liszt Ferenc Zeneakadémia ad otthont 2013. november 15-én és 16-án.

A Singularity University programjai már öt éve készítik fel az egyéni résztvevőket és szervezeteket az exponenciális technológia okozta változásokra.  Képzéseik gyökeresen megváltozatják gondolkodásunkat és hozzájárulnak a technikai fejlődés szélesebb körű hatásainak felismeréséhez és megértéséhez. Bemutatják, hogy e változások együttesen igen rövid idő alatt hogyan formálnak át mindent körülöttünk. A budapesti csúcstalálkozó ebbe a „tudásba” enged betekintést: az esemény során a résztvevők megismerhetik, hogy hogyan tekinthetünk úgy korunk nagy kihívásaira, mint a 21. század legnagyobb lehetőségeire és hogyan lehet ezeket lehetőségeket megfelelően kihasználni.

„A technológia az élet minden területét átformálja. A Szilícium-völgy az innovatív gondolkodás és ötletek hatalmának metaforájává vált” – mondja Ray Kurzweil feltaláló és jövőkutató, az SU társalapítója, a Google fejlesztési igazgatója. „Amint a hagyományos lineáris gondolkodásmód helyett elsajátítjuk az exponenciális gondolkodást, megváltozik az életfelfogásunk és az üzlethez való hozzáállásunk is. Meg kell értenünk a technológia demokratizáló erejét és ünnepelnünk kell az unortodox gondolkodásmódot – az ötletek ötleteit.”

Dr. Peter H. Diamandis, az SU társalapítója, az Abundance írója szerint „Az Európai Unió által alapított EIT központjaként Budapest a legoptimálisabb helyszín az első nyílt, Egyesült Államokon kívüli csúcstalálkozó megrendezésére. A SUMMIT EUROPE egy vibráló és fontos párbeszéd lesz az exponenciális technológiák szerepéről, azok hatásáról a fejlődő nemzetekre, valamint arról, hogy új befektetések esetén, milyen területeken van szükség kapitalizációra. Arról is szó lesz, hogy a mesterséges intelligencia, a robotika, a 3D nyomtatás területeinek eredményei, valamint a radikális biotechnológiai és bioinformatikai áttörések, hogyan befolyásolják és forradalmasítják egyre nagyobb mértékben világunkat.”

Online regisztráció, további információ: www.SingularityU.org/eu-summit/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .