Blogzine

Péntekig jelentkezhetsz az EU programra!

Climate-KIC az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) 2010-ben létrehozott szervezete, melynek célja, hogy széles körben elérhetővé tegye a klímaváltozás negatív hatásainak csökkentéséhez szükséges szaktudást és elősegítse innovatív termékek, szolgáltatások piacra jutását. Az idei ösztöndíjban 8.000 eurót lehet fejenként pályázni. A jelentkezési határidő: március 21.

A szervezet idén negyedik alkalommal szervezi meg a Pioneers into Practice (PiP) programját, mely a szakemberek, vállalkozók és döntéshozók új generációjának megszületését támogatja, akik széleskörű ismereteik révén képesek felgyorsítani az átmenetet a fenntartható fejlődés irányába.

A résztevő Pioneer-ok négyhetes hazai és a négyhetes külföldi projektorientált szakmai program mellett, elméleti és gyakorlati szemináriumokon kapnak képzést, valamint egy, a Climate-KIC által szervezett nemzetközi innovációs fesztiválon is részt vesznek. A programban való részvétel költségeit (8000 eurós összeghatárig, ideértve a munkabért is) a Climate-KIC finanszírozza.

2013. nyarán a nemzetközi PiP ösztöndíjasok ismerkednek a hazai Climate-KIC inkubáció csapataival. Éppen Ferenczi Attila prezentálja a Recobin start-up-ot.
2013. nyarán a nemzetközi nemzetközi Joruney program résztvevő ismerkednek a hazai Climate-KIC inkubáció csapataival. Éppen Ferenczi Attila prezentálja a Recobin start-up-ot.

20130822_190845

 

A fogadószervezetek kétszer egyhónapos időszakra magasan képzett hazai és nemzetközi szakértőt kapnak járulékos költségek nélkül, egy adott klímaváltozáshoz kapcsolódó projektjük megoldásához.

Amennyiben a program felkeltette érdeklődését, most lehetőség van fogadószervezetként, vagy Pioneer-ként csatlakozni.

További információt honlapunkon talál, valamint Megyeri Andrástól kérhet (andras.megyeri@ppis.hu).

A jelentkezéshez kérjük, küldje el kitöltve a honlapról letölthető jelentkezési lapot (Host vagy Pioneer) és Europass formátumú önéletrajzát (amennyiben Pioneer-ként kíván jelentkezni) 2014. március 21-i határidővel az pioneers@ppis.hu-email címre!

cleardot.gif
A Pioneer-ek jelentkezése az alábbi feltételekhez kötött:

– a Közép-Magyarországi Régió területén él vagy dolgozik

– Egyetemi diplomával vagy legalább kétéves munkatapasztalattal rendelkezik éghajlatvédelmi/fenntarthatósági területen

– Magas szintű (legalább B2) angol nyelvtudással rendelkezik

 

Valamint a következő állítások egyike igaz rá:

a.) A program időszaka alatt munkaviszonyban áll (alkalmazotti, megbízási, vállalkozói, önfoglalkoztatói jogviszony) egy olyan szervezetnél, amely szerepet vállal a klímaváltozás elleni küzdelemben vagy az éghajlatvédelemhez kapcsolódó területen.

b.) Egyetemi vagy kutatóintézeti PhD vagy Posztdoktori ösztöndíjjal rendelkező kutató a klímaváltozáshoz és az éghajlatvédelemhez kapcsolódó területen.

 

Jelentkezési határidő:  2014. március 21.

További Információ és letölthető jelentkezési lap: http://www.klimainnovacio.hu/hirek/pioneers-into-practice-program-2014

 

2013 nyarán a PiP-esek budapesti és tihanyi táborban vettek részt, ahol inkubációs tréninget kaptak.
2013 nyarán a Journey-esek budapesti és tihanyi táborban vettek részt, ahol inkubációs tréninget kaptak.

 

2013. októberben ellátogattak a Climate-KIC éves konferenciájára, Wroclaw-ba. (Lengyelországba)
2013. októberben ellátogattak a Climate-KIC éves konferenciájára, Wroclaw-ba. (Lengyelországba)

 

Megosztás