Blogzine

Energetikában nyomulsz? Ezen a képzésen ott a helyed!

Folytatódik a hazai energetikai startupok versenyképességét erősítő program. Jelentkezni a PRIMER képzésre itt lehet.

A gyorsan változó felhasználói, üzleti igényekhez való alkalmazkodás kulcsfontosságú tényező a hazai energetikai startupok számára is, ha be akarnak törni európai, illetve más országok piacaira.

Ennek érdekében, a tavalyi nagy siker után, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) támogatásával működő, a fenntartható energiagazdálkodást érintő fejlesztéseket támogató szervezet, az InnoEnergymagyar központja idén ősszel újabb, díjmenetes, angol nyelvű felkészítő képzést indít az induló energetikai vállalkozók, illetve a vállalkozói múlttal már rendelkezők számára, hogy a megszerezhető friss ismeretek révén növelhessék a versenyképességüket határon innen és túl.

A budapesti PRIMER képzésre szeptember 3-ig lehet jelentkezni azoknak, akik az energetika, a körforgásos gazdaság, a mobilitás, a smart technológia, az energiatárolás, az energiahatékonyság, a megújuló energia iparágakban, vagy egyéb olyan területen kívánják fejleszteni az üzletüket, ami hozzájárul a fenntartható világ megteremtéséhez. A képzést sikeresen elvégző csapatok aduediligencevizsgálat eredményétől függően akár 150 000 EUR befektetést is kaphatnak az InnoEnergy-től.

Az ötnapos, összesen 40 órás elméleti és gyakorlati képzés során a startupok képviselői iparági szakértőktől, tapasztalt mentoroktól, vállalatvezetőktől kaphatnak iránymutatásokat, tanácsokat és láthatnak módszereket többek között arra, hogyan válasszanak, illetve valósítsák meg a számukra legmegfelelőbb üzleti modellt, miként alakítsák ki marketing, valamint sales stratégiájukat, továbbá hogyan építsék fel a vállalkozásuk adatbiztonsági hátterét. A PRIMER ugyanakkor kitér a személyes készségek erősítésére is, így a prezentációs, illetve a vezetői képességek fejlesztése szintén a program részét képezi.

A képzésnek köszönhetően olyan praktikus, használható tudás birtokába jutnak a vállalkozások képviselői, amellyel újabb lökést adhatnak az üzletük fejlesztésének, még inkább magukra irányíthatják a befektetők érdeklődését, illetve a piaci pozícióikat is tovább erősíthetik. Jó példa erre a PRIMER-en korábban résztvevő,az önfenntartó vízkezelés megvalósításán fáradozó BES Európa, amely tavaly Közép-és Kelet Európa legnagyobb energetikai versenyén, PowerUp-on Magyarország legjobb energiaipari, illetve tiszta energiával kapcsolatos fejlesztésekkel foglalkozó, kezdő vállalkozása lett.

A PRIMER képzésre a PRIMER by InnoEnergy oldalon lehet szeptember 3-ig jelentkezni.

Megosztás