Oroszországban is épít adatközpontokat az SAP

A szankciók sem állítják meg a német óriást.

20 millió eurót fektet két oroszországi adatközpont felépítésébe az SAP- jelentette be tervét a szoftvercég. A Moszkva és környékére tervezett adatközpontokkal főként az orosz ügyfeleket kívánja megszólítani az üzleti szoftveróriás.

A helyi vállalatok ugyanis egyre nagyobb igényt mutatnak a modern, high-tech megoldások iránt, mondta el Michael Kleinemeier, az SAP regionális elnöke. A cég közlése szerint az adatközpontok új lökést adhatnak az ország felhő piacának.

Az SAP-s felhő nem ismeretlen az országban, a szoftvercég helyi fejlesztőközpontja is foglalkozik ilyen applikációk fejlesztésével.

A globális cloud piacon az SAP vált az egyik legnagyobb szereplővé az elmúlt években, 36 millió felhasználó veszi igénybe megoldásait, és 14 adatközponttal rendelkezik világszerte. Legutóbbi negyedévben 38%-al növekedtek az e területről származó bevételek.

Felhő portfoliójában jelenleg több mint 20 megoldást kínál- köztük beszerzés, HR, ügyfélkapcsolati alkalmazások- melyek legtöbbjét lokalizálták az orosz piacra.

A német gyökerű szoftvercég 1992-ben nyitotta meg moszkvai irodáját. Mára több mint 1000 embert foglalkoztat 8 városban a Független Államok Közössége területén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .