Blogzine

Harmadik születésnapját ünnepli az Open Academy

2011 június 12-én indult a szoftverfejlesztés iránt érdeklődő szakembereknek szóló esemény. A rendezvénysorozat eddigi talán legerősebb programját állították össze a szervezők, akik ezúttal is több száz fejleszőt várnak az ingyenes programra.

 

Június 12-én hetedik alkalommal kerül megrendezésre az Open Academy, melyet az IT biztonsági megoldások vezető magyar fejlesztőjeként ismert BalaBit IT Security és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnök és Informatikai Kara (BME) hozott létre 2011-ben, azzal a céllal, hogy népszerűsítse az élethosszig tartó tanulás eszmeiségét a magyar informatikus szakemberek körében. A kezdeményezés keretében megszervezett közösségi programokon eddig közel kétezren vettek részt és tanulhattak ingyen egyetemi oktatóktól és az iparág meghatározó képviselőitől.

Az aktuális rendezvényen sem lesz ez másként, az előadók között a BME, a BalaBit, az IntelliFactory, a Prezi, a Ustream és a Virgo szakemberei egyaránt szerepelnek. A témák között pedig a szoftverfejlesztés összes divatos területe megtalálható: funkcionális programozás, UX, JavaScript, F#, BDD, Java, Big Data, ELM, cloud computing, Python, stb. A sallangmentes, kifejezetten technikai tartalom összeállításakor arra is figyelmet fordítottak a szervezők, hogy azok is részt tudjanak venni, akiket munkaidőben nem engednek el hasonló rendezvényekre, ezért az esemény délután kezdődik és késő estig tart majd.

A konferencia helyszínéül a BME Q épülete és az ország egyik legmodernebb auditoriuma a Simonyi Károly előadóterem szolgál majd, ahova a 17 órakor kezdődő programra minden a szoftverfejlesztés iránt érdeklődő szakembert várnak. A részvételhez mindössze egy regisztrációra van szükség, amit a www.balabit.hu/open-academy címen lehet megtenni. Figyelembe véve, hogy három-négyszáz vendég részvételére számítanak a szervezők, érdemes ezt nem az utolsó pillanatra hagyni.

Megosztás