Új fizetési rendszer

Sárga csekk PayPass-szel

Tatabányán indult el a legújabb fizetési infrastruktúra, a Fizetési Pont hálózat, amelyen elsőként az egyik vízmű-szolgáltató készpénzátutalási megbízását – „sárgacsekk” – teljesítették.

A Fizetési Pont szolgáltatás a modern fizetési kártyákon lévő chip kiterjesztett használatán és a legkorszerűbbnek számító intelligens POS terminálok rendkívül széles körű hozzáférhetőségén alapszik.

A szolgáltatás használatával radikálisan csökkenhetnek a készpénz alapú fizetések miatt keletkező költségek, igazi megoldást jelenthet a csekk-fizetés modernizációjában és a lakosság számára még számtalan extra szolgáltatás érhető el rajta kényelmesen.  

A Fizetési Pont szolgáltatás törekvése, hogy minden hazai önkormányzattal, közüzemi és távközlési szolgáltatóval megállapodás szülessen arról: a területükön élő lakosok, ügyfeleik kényelmesen, gyorsan intézhessék díj- és adó-befizetéseiket. Szerződött partnereik ezzel a komplementer fizetési csatornával nem csak jelentős megtakarítást érhetnek el, de az önkormányzat területén élő lakosok, ügyfeleik elégedettségét is növelhetik vele.

A Fizetési Pont további lehetőségeket is ajánl az önkormányzatok és a szolgáltatók számára: városkártya programokat a települések igényeire szabva, helyi közlekedési bérlet és jegy árusítást, helyi jótékonysági akciók lebonyolítását, speciális, a helyi igényekre szabottan korlátozottan felhasználható fizetési kártyák kibocsátását és elfogadását.

A Fizetési Pont szolgáltatás hazai bevezetése lehetővé teszi a nem papír alapú fizetési megoldások térnyerését és a készpénzhasználat miatt keletkező társadalmi költségek radikális csökkentését. A pénzpiaci területen új szolgáltatások megjelenését az EU is ösztönzi. A belső piaci pénzforgalmi szolgáltatásokról szóló európai irányelv célkitűzése a verseny fokozása érdekében új, nem hitelintézeti pénzforgalmi szolgáltatók piacra lépési feltételeinek megteremtése.

A Fizetési Pont szolgáltatás megvalósítása három cég együttműködéséből jön létre. A részben állami tulajdonban lévő P.O.I. Partner Terminálüzemeltető Kft. és Országos Fizetési Szolgáltató Zrt., illetve a szolgáltatás országos infrastruktúrájának kiépítéséért felelős O. K. Partner Zrt.

HÁTTÉR-INFORMÁCIÓ

Az O.F.Sz. Országos Fizetési Szolgáltató Zrt. (www.ofsz.hu) 2012 októberében alakult azzal a céllal, hogy készpénz-helyettesítő megoldásokat kínáljon a hazai piacon. A részben állami tulajdonban lévő O.F.Sz. Zrt. a hazai pénzügyi szektorhoz és fizetési forgalomhoz 2013 során csatlakozott: közvetlen tagságot nyert a SWIFT és a GIRO rendszerben és teljes jogú VIBER tagsága mellett MNB szakhatósági hozzájárulást és PSZÁF tevékenységi engedélyt kapott. Ez utóbbival a Magyarországon működő mindössze 7 pénzforgalmi intézmény egyike lett – például az American Express és a Magyar Posta mellett. A pénzintézet nem hitelez, nem gyűjt betéteket, viszont az ügyfelek pénzét a legmegbízhatóbb, MNB-nél vezetett számlán és állampapírban tartja. Az O.F.Sz. elsősorban a lakosság és az országban működő mikro vállalkozások számára nyújt innovatív pénzügyi megoldásokat.

 

A P.O.I. Partner Terminál Üzemeltető Kft., (www.poi-partner.hu) megalapozott üzleti múlttal és szakmai tapasztalattal rendelkező vállalat 2008-ban kezdte el működését. A részben állami tulajdonban lévő cég alapvető értékei közé tartozik a korszerű, innovatív lehetőségek felkutatása, kiépítése, kialakítása, majd ügyfeleik számára való közvetítése. Termékeik és szolgáltatásaik középpontjában olyan megoldások állnak, amelyek közép- és hosszútávon jelentős költségmegtakarítást jelentenek ügyfeleink számára. A P.O.I. Partner Terminál Üzemeltető Kft. stratégiai partnereivel együttműködve, komplex szolgáltatási csomagot nyújt szerződött terminálüzemeltető kereskedőinek. Ennek elemei egy új generációs PayPass POI (Point of Interaction) terminál és az ezen elérhető értéknövelt szolgáltatások.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .