Blogzine

Felhő alapú HR projekt a MOL-nál

A MOL-csoportnál zajlik az ország egyik legnagyobb felhőprojektje.

Elindult a MOL-csoport HR folyamatainak felhősítése, amely felhasználószáma alapján az egyik legnagyobb vállalati felhőinformatikai projekt hazánkban- jelentette be az SAP Hungary Kft.

A várhatóan év végén záródó bevezetés után 3000 kulcsfelhasználó fogja a teljesítménymenedzsmenttel, a karriertervezéssel kapcsolatos feladatokat ellátni az SAP SuccessFactors megoldásában. A MOL-csoport központ, és a MOL Magyarország mellett több külföldi vállalatnál is ezt a rendszert léptetik életbe.

E feladatokat eddig eltérő alkalmazásokban végezték az olajipari csoportnál. Ezt a megközelítést váltja fel az egységes, innovatív szolgáltatás igénybe vétele. A magyar mellett több más nyelven működő rendszer bevezetését, testre szabását az SAP tanácsadói végzik.

A szolgáltatást az SAP németországi felhőközpontjából fogják biztosítani, amely az iparág egyik legmagasabb szintű adatközpontjának számít. Világszerte 26 millióan használják már a felhőből a szoftvercég HR megoldásait, ehhez adódik hozzá a 3000 felhasználó.

A MOL-csoport régi SAP ügyfélnek számít, számos folyamatát támogatják a szoftvercég megoldásai.

Több olajipari vállalat is a német gyökerű szoftvercég megoldásait futtatja, legutóbb a Shell-nél indult el nagyobb SAP-s felhő bevezetés.

A MOL-csoport 40 országban van jelen, és közel 30 000 munkavállalóval bír. Az integrált olaj és gázipari vállalat egységes tehetségmenedzsment rendszerrel bír, és a legjobb tehetségeket kívánja elérni a legjobb technológiai megoldással.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük