Új befektetőnél az Olcsóbbat.hu

Az EU segítségével az Inventurio Zrt.-nél talált gazdára a Central Médiacsoport e-kereskedelmi portfóliója

Hazai körökben működhet tovább az Olcsóbbat.hu, a Kirakat.hu, a Szépségbolt.hu, valamint az Egészségbolt.hu. Az eddig a Central Médiacsoport portfóliójában működő oldalak új tulajdonosa az Inventurio Zrt. Az Inventurio az EU vállalkozásfejlesztési programja, a Jeremie tőkebefektetési program keretéből származó források felhasználásával üzemelteti tovább a hazai e-kereskedelem meghatározó oldalait. Azért felmerül, hogy a már befutott oldalak megvásárlása miért éri meg kockázati tőkéseknek, jellemzően nagyobb növekedési potenciállal, külföldi terjeszkedésre esélyes cégeknél jön szóba ez a forrás. Előírás lenne arra is, hogy legalább egy részben innovatív cégekbe kellene befektetni.

A program keretében a Venturio 2013 Kockázati Tőkealap a 2015 végéig tartó befektetési időszak alatt, mintegy 4,4 milliárd Ft tőkét fektet be a magyar gazdaságba. A Venturio az elmúlt években többek között olyan sikeres vállalatokkal kötött befektetési megállapodást, mint a Bubbles mosodák üzemeltetője, vagy a USE unused divatmárka gyártója. A legújabb tőkebefektetéséről a kockázati tőkealap az e-kereskedelmi portfólióba csoportosuló eszközök új tulajdonosával, az Inventurio Zrt.-vel állapodott meg. Az alapkezelő szerepe azonban nem merül ki a tőke biztosításában, hanem részt vállal a vállalkozás irányításában és fejlesztésében is. A Venturio Zrt. céljai között szerepel, hogy a befektetéseivel hozzájáruljon a magyar gazdaság élénkítéséhez és támogassa a hazai innovációt.

Az Olcsóbbat.hu Magyarország egyik vezető ár-összehasonlító oldala, egyben online vásárlási kalauza, amely évente több millió vásárlásban segíti a hazai felhasználókat és visz minőségi forgalmat a magyar webáruházaknak. A potenciális vásárlók – havi másfél millió látogatásuk során – közel 1000 webáruház termékeit tudják összehasonlítani azok ára és részletes tulajdonságai alapján. Az Olcsóbbat.hu többek között mobilapplikációi, hírlevelei és 100% megbízható bolt minősítési rendszere segítségével folyamatosan növekedett az elmúlt években.

Az ár-összehasonlító oldalak és a két webáruház kiváló partneri hálózattal, nagyszerű döntéshozókkal eddig is növekedett. A tőkebefektetéssel új lehetőségek nyílnak: stabil pénzügyi háttérrel és erős szakmai kompetenciával innovatívabban és gyorsabban tud majd fejlődni a portfólió. Vitán Gábor, a Venturio Kockázati Tőkealap-kezelő vezérigazgatója a befektetés kapcsán elmondta: „Olyan befektetési célokat keresünk, ahol egy vállalatban az innovatív megoldásokat, a számottevő piaci növekedési potenciált, valamint az elsőrendű szakmai hozzáértést is megtaláljuk. Ebben a portfólióban mindez jelen van. Nem titkolt szándékunk egy szélesebb e-kereskedelmi portfólió létrehozása, melynek ezek a felületek lesznek az alapkövei. Ezek a befektetések egy nagyobb, regionális terjeszkedést is lehetővé tesznek, miközben a termékek saját kategóriájukban is nagymértékű növekedést tudnak majd elérni.”

Az Inventurio az Olcsóbbat.hu, a Kirakat.hu, a Szépségbolt.hu, valamint az Egészségbolt.hu állandó működését és fejlődését az oldalak eddigi vezetőjével, Jenei Péterrel együttműködve folytatja tovább, aki egyben kisebbségi tulajdonosa is lesz a társaságnak. Ennek köszönhetően az évek alatt felhalmozódott tudás és tapasztalat, valamint az erős csapat töretlenül viheti tovább az oldalak fejlesztését.

„Ahogy már korábban is jeleztük, a Central Médiacsoport a nyomtatott és digitális tartalmi portfólióját szeretné a jövőben erősíteni. Stratégiai jövőképünk és erőforrásaink hatékony kihasználásának megfelelően a jól működő, de a portfóliónkba hosszútávon nem illő üzletágainkat és felületeinket olyan befektetők számára értékesítjük, ahol megfelelő szakmai és pénzügyi felkészültséget látunk.” – mondta Varga Zoltán, a Central Médiacsoport vezérigazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .