Blogzine

Zöldülő műanyag

Magyarország első, részben növényből készült ásványvizes PlantBottle – lenne még lehetőség további innovációra (x).

A NaturAqua ásványvíz kevésbé környezetszennyező csomagolásba kerül: az üdítőital-piacon elsőként részben növényi alapanyagokból készült, teljes egészében újrahasznosítható PET palackot használnak. A PlantBottle csomagolás akár 25%-ban növényi alapanyagból készül, ezzel kisebb ökológiai lábnyomot hagyva maga után.

NaturAqua Plantbottle 500mlEz ugyanúgy néz ki, mint egy hagyományos PET palack, de részben fenntartható forrásból, azaz növényi alapanyag felhasználásával készül, csökkentve a bolygónkra és annak veszélyben lévő tartalékaira gyakorolt ökológiai lábnyomot.

A világ közel 40 országában, 2009-es bevezetése óta több mint 35 milliárd PlantBottle palack került forgalomba. A teljesen újrahasznosítható  (már ha jó helyre dobják) csomagolás révén mérséklődött a fosszilis energiahordozóktól való függés és növekedett a megújuló anyagok felhasználása. Becslések alapján a PlantBottle technológia a bevezetése óta évente több mint 315 000 tonna szén-dioxid-kibocsátástól kímélte meg a környezetünket.

Nagyon örülök, hogy hazánkban elsőként mi használhatjuk ezt az innovatív technológiát, a PlantBottle™-t. Hosszú távú és komoly munka szükséges ahhoz, hogy egyre kisebb és kisebb ökológiai lábnyomot hagyjunk magunk után. Ez a csomagolási újdonság lehetővé teszi, hogy vállalatunk gyártóként, fogyasztóink pedig a NaturAqua választásával tegyenek a környezetükért” – mondta el Vass Ágnes, a NaturAqua márkamenedzsere.

A PlantBottle Technológia™ a Coca-Cola Vállalat innovációja, amely licencét számos vállalat megvásárolta. Például a Ford 2013 Fusion Energi hibrid szedánjában a belső kárpitozásban, a Heinz ketchup-csomagolásban használta, de a NIKE és a Procter&Gamble is a PlantBottle Technológia™ együttműködő partnere.

Magyar innovátorok előtt nyitott a lehetőség, hogy ennél is kevésbé szennyező ásványvizes csomagolással álljanak elő!

 

Megosztás

One thought on “Zöldülő műanyag

  • Nagyon jó! Az ilyen felhasználásra, mint a palackozás és csomagolás, kiválóak a természetes anyagokból készült műanyagok, és lényegesen kisebb ökolábnyommal, karbonlábnyommal járnak. Örülök a hírnek!

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük