Blogzine

Adataréna a síszurkolóknak

A világon először digitális adat- és tartalomarénát hoznak létre a svédországi sí világbajnokságon.

A 2015-ös FIS Északisí-világbajnokságon két olyan mobil alkalmazást indítanak el, amelyek segítségével a sportbarátok minden eddiginél közelebb érezhetik magukat a versenyen történtekhez. Az alkalmazások – a Live Results Falun2015, illetve a Live Arena Falun2015 az Ericsson által összegyűjtött hatalmas mennyiségű adatot bárki számára elérhetővé teszik.

Az adatok összesítésére és az alkalmazásfejlesztőkkel való megosztására használt megoldások közé tartozik a sokoldalú szolgáltatási platform (Multiservice Delivery Platform), a gépek közötti szolgáltatáskezelő (M2M Service Enablement) és a Mediaroom Reach. A végeredmény az Ericsson Networked Event elnevezésű megoldás-platformja, amely a sportrendezvényeket élőben követők számára még teljesebbé teszi a szurkolás élményét.

„Akik élőben követik az eseményeket, többféle forrásból szerzik be a legfrissebb információkat, – nyilatkozta Cecilia Atterwall, az Ericsson Global Services stratégiai, marketing és kommunikációs igazgatója. – Az Ericsson Networked Event platform valamennyi ilyen információt összegyűjti és elérhetővé teszi az alkalmazásfejlesztők számára (a standard API-n keresztül), biztosítva a végfelhasználók által elvárt második képernyő élményt.“

stadium

A svédországi Falunban megrendezésre kerülő 2015-ös FIS Északisí-világbajnokság ideje alatt a szurkolók és sportbarátok két alkalmazás, a Live Results Falun2015, valamint a Live Arena Falun2015 segítségével folyamatosan hozzáférhetnek majd a legfrissebb információkhoz és eredményekhez.

A Live Results Falun2015 akalmazás okostelefonra lett optimalizálva, de táblagépen is használható. Letölthető az iOS és Android alkalmazás-áruházakból, Windows Phone felhasználók számára pedig mobil weblapként érhető el. Funkciói között eseménynaptár, élő eredmények, hírfolyam, térképek, valamint a Falunra vonatkozó helyi közlekedési, tömegközlekedési és időjárási információk találhatók.

A Live Arena Falun2015 táblagépre lett optimalizálva, és iOS és Android környezetben használható. Ennek a nagy felhasználói élményt nyújtó, interaktív alkalmazásnak a segítségével a felhasználók verseny közben közelről követhetik kedvenc sízőiket és virtuálisan bebarangolhatják a sístadiont. A Live Arena alkalmazás egy további szolgáltatása a Connected Snow elnevezésű funkció. Az alkalmazás használói különféle érzékelőknek és az összekapcsolhatóságnak köszönhetően a hőtérképet is figyelemmel követhetik. Ez mutatja a pálya egyes szakaszain a hó hőmérsékletét, vastagságát, sőt a frissességét is – amelyek a sízés szempontjából fontos paraméterek.

„Az Ericsson már korábban is sokféle eszköz összekapcsolását oldotta meg világszerte, de most először az egyes elemek a Hálózatba kapcsolt társadalom részeivé válnak, így megerősítést nyer az a meggyőződésünk, hogy minden, aminek a hálózati kapcsolatból előnye származik, az kapcsolódni is fog.” – tette hozzá Atterwall.

A 2015-ös FIS Északisí-világbajnokságot a svédországi Falunban rendezik meg
február 18 – március 1. között.
A rendezvényen közel 60 országból kb. 700 sportoló vesz részt.

 

 

 

 

 

 

Megosztás