BlogzineHazai pálya

KConnect: új keresőszolgáltatás az egészségügyi információkeresésben

Elindult a KConnect hivatalos weboldala, a www.kconnect.eu, és ezzel együtt egy új, többnyelvű egészségügyi szövegelemző- és keresőszolgáltatás kereskedelmi működése is, melynek közép-európai partnere a Precognox. (x)

A keresőszolgáltatás nagy segítséget nyújt – az egészségügyi és élettudományi szakemberek mellett – mindenki számára. A legrelevánsabb egészségügyi információkat juttatja el a felhasználónak, hogy aztán lehető legjobb információ birtokában tudjon döntést hozni.

Az intelligens (szemantikus) keresőszolgáltatás keresi mind a rendelkezésre álló, publikus orvosi szakirodalmat, mind a házon belüli forrásokat (úgy, mint az elektronikus egészségügyi nyilvántartást és adatbázisokat).

kconnect-1

„A keresés minősége segít a klinikusoknak és a kutatóknak abban, hogy szakmájuk élvonalában maradjanak. A megfelelő tudás és a legjobb kezelési eljárások és gyakorlatok könnyű elérhetőségével biztosítani tudják a lehető legjobb prognózist a betegek számára.” – Robert Stewart, a londoni King’s College pszichológiai gyógyászati tanszékének professzora.

Intelligens keresés a jobb felhasználói élményért

A keresőszolgáltatás megérti a keresőkifejezések jelentését, kontextusát és szándékát. Az egészségügyi információk még inkább elérhetővé válnak, köszönhetően annak, hogy a szemantikus keresés nem csak keresési kifejezéseken alapul, hanem kapcsolódó kifejezéseken és kontextuson is.

Ezen gépi megértést az egészségügyi tartalmak „olvasásában” is használja a rendszer, így megtalálható a legrelevánsabb információ, még akkor is, ha a felhasználó választott kulcsszava hiányzik a szövegből.

Globális egészségügyi információkeresés, bármely nyelven

Az egészségügyi kulcskifejezések pontos nyelvi leképezése lehetővé teszi a felhasználó számára az anyanyelvi keresést (jelenleg számos európai nyelv áll rendelkezésre, ezt fogja még több követni). A gépi fordítás bevonása azt jelenti, hogy a keresett információ angolul, illetve a forrás eredeti nyelvén is elérhető.

A személyre szabott egészségügyi szolgáltatás építőkockái

A KConnect által nyújtott eszközrendszer lehetővé teszi bármely szervezet számára, hogy saját igényeik szerint átszabják keresés-központú egészségügyi szolgáltatásukat. Számos ilyen személyre szabható opció áll rendelkezésre, beleértve az információforrásokat, a hozzáférés módját (felhő-szolgáltatás vagy helyi telepítés), a nyelvet, biztonságot, funkcionalitást (figyelmeztetések, javaslatok és a közösségi oldalak keresése), valamint, hogy a kívánt megoldás különálló vagy más rendszerbe integrált legyen.

Partneri lehetőség

A KConnect szakmai szolgáltatói közösségének bővítéséhez új partnereket keres, akik segítségére lehetnek szolgálatainak gyors és széleskörű elterjesztésében.

Kapcsolat

Értékesítés (Közép-Európa):

Jóföldi Endre

Email: endre.jofoldi@precognox.com

Mobil: +36 208 861391

www.precognox.com

A KConnect konzorcium tagjai:

Vienna University of Technology; Findwise AB; Precognox Kft (Magyarország); Ontotext AD; Trip Database Ltd; Health on the Net Foundation; Qulturum, Region Jönköping County; King’s College London; University of Sheffield; Charles University, Prague.

 

Megosztás