Blogzine

10 startup a döntőben!

Összecsapnak az innováció új csillagai: kiválasztották a Seed Star Battle döntős startupjait.

 Lezárult a DBH SeedStar és a LEWIS PR közös kezdeményezésének, a Seed Star Battle startup verseny jelentkezési határideje, amelyre több mint 30 nevezés érkezett. A pályázatok sokszínűségét mutatja, hogy a kerekesszékesek számára készült útvonaltervező apptól, az ügyvédeket és ügyfeleket összekapcsoló online platformon át, a mezőgazdaságban zajló szemléletváltásra választ adó felhő alapú technológiáig egyaránt megtalálhatóak innovatív vállalkozások. A 10 döntős csapat az április 30-án, a Prezi székházában megrendezendő döntőn mutathatja be üzleti terveit a szakmai zsűri előtt.

A TOP10 döntős csapatnak a szervezők workshopot tartanak április 24-26. között a DBH Group budapesti irodaházában. A döntős startupok a képzés során, hazai és nemzetközi szakértők vezetésével, a piacra lépéshez és a külföldi befektetők megszólításához szükséges üzleti ismeretekre tehetnek szert. A workshopot követően április 30-án rendezik a döntőt a Prezi székházában, ahol nemzetközi zsűri előtt bizonyíthatnak a csapatok. A Seed Star Battle fődíjának megnyeréséhez a nemzetközi szakmai zsűri többek között az ötlet eredetiségét, a piacra jutási potenciált, a célcsoport felvevőképességét és az üzleti modell helytállóságát vizsgálja.

A Seed Star Battle során nemcsak a versenyen van a hangsúly, hanem a workshopon megszerezhető üzleti ismereteken, valamint a startupok kapcsolatba léphetnek nemzetközi üzleti tanácsadókkal és befektetőkkel, akiknek segítségével az innovátorok nemzetközi hálózatot építhetnek a rendezvény során.

 seedstar111

A győztes csapat többek között 1 millió forint értékű mentor programot és fél éves PR szolgáltatást nyer, továbbá részt vehet a LEWIS PR által szervezett prágai régiós startup rendezvényen. A cseh és lengyel partnerekkel közösen szervezett workshop keretében a győztes csapat nemzetközi mentorokkal és befektetőkkel is találkozhat, akik által további inspirációhoz, gyakorlati tudáshoz, illetve akár befektetési lehetőséghez is juthat.

A Seed Star Battle startup verseny döntős csapatai:

 Building Patterns, Appelar Assist, Smart Window Garden,Startzup, EDMdesigner, Pontolo, LawyerUp, Ordit, Route4U,Apptalk.ninja.

 (róluk részletek lejjebb)

 Zsűritagok:

·     dr. Erdei Sándor, a DBH Group vezérigazgatója

·     Molnár A. István, a DBH SeedStar üzletág-igazgatója

·     Zorigt Batjin, a LEWIS PR magyarországi vezetője

·     dr. Vinnai Balázs, Misys Digital Channels general manager

·     Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal volt elnökhelyettese

·     Benkő Vilmos entrepreneur

·     Richard Bijlard entrepreneur, High-tech Connector

·     Hank Kune entrepreneur, a Future Center Alliance alapító partnere, az Educore BV alapító-tulajdonosa

·     dr. Ürge László, a ThalesNano Zrt. igazgatósági tagja

·     Ladoméry Tamás, a Norma Instruments Zrt. vezérigazgatója

***

A Seed Star Battel startup verseny döntős csapatai:

Building Patterns – A Building Patterns segítségével néhány kattintással előállíthatunk egy komplett épületmodellt, amelynek köszönhetően egy családi ház esetében az egész tervezési folyamat több munkaórával is képes lerövidülni. A csapat ígérete szerint, a felhasználónak csak a 3D modell megfelelőségével kell foglalkozniuk a jövőben, és amint módosítanak egy szerkezeti egységet, abban a pillanatban egy statikai ellenőrzés segítségével leellenőrizhetjük, hogy a szerkezeti változtatások miatt kialakult új terhelési viszonyoknak megfelel-e a tartószerkezet.

Appelar Assist – Az Appelar Assist a mezőgazdaságban zajló generációváltás okozta üzleti folyamatokra kínál megoldást, valamint a papír alapú adminisztrációt hivatott felváltani. A vállalkozás felhő alapú technológiával segít a mezőgazgdasági kisvállalkozásoknak, akik így egyszerűbben és gyorsabban kezelhetik költségvetésüket, valamint számos elemzést és kimutatást készíthetnek a program segítségével.

Smart Window Garden – A Smart Window Garden hidroponia talaj nélküli, tápoldatban való növénytermesztési technológiájával kívánja megváltoztatni a növények gondozásával járó folyamatokat. A vállalat eszköze moduláris, folyékony tápanyag keringető és növény kultúrából álló aquaponiás rendszer. Továbbá az eszközhöz tartozó mobil applikáción keresztül a tulajdonosok növényi magokat, tápanyagokat, valamint kiegészítő eszközöket is vásárolhatnak.

Statzup Kft. – A Startzup egy mobil és web alapú projekt, amely a labdarúgás rajongóinak készült. A Statzup rendszere híres labdarúgók valós teljesítményét veszi figyelembe, amellyel a felhasználók a virtuális térben játszhatnak és fogadásokat köthetnek, ahol a labdarúgó valós teljesítményei után pontokat gyűjthetnek.

EDMdesigner.com – Az EDMdesigner egy integrálható, skinezhető, drag-and-drop-os, reszponzív e-mail szerkesztő felület, amely bármilyen webes rendszerben integrálható. Az EDMdesigner szoftver cégek számára nyújt megoldást, akiknek nem kell több munkaórát fejlesztésre költeni a saját eszközük kialakítására, helyette az EDMdesignert építhetik be egyszerűen a rendszereikbe.

Pontolo – A Pontolo az offline kereskedők számára készített felhő alapú marketing eszköz. A kereskedők igényeinek megfelelően személyre szabható, egyedi hűségprogram segítségével az online megoldásokhoz hasonló, átfogó és részletes képet kaphatunk az ügyfeleink viselkedéséről, szokásairól és demográfiai adatairól. A rendszer lehetővé teszi a különböző marketing csatornák hatékonyságának mérését a tranzakciókhoz kapcsolható egyéb információk segítségével. A Pontolo-n keresztül a kereskedők elérhetik hűséges ügyfeleiket, üzenhetnek nekik, valamint aktivizálhatják őket.

LawyerUp – A LawyerUp, magas szaktudású ügyvédeket és az őket kereső ügyfeleket összekapcsoló online közösségi platform. A megfelelő ügyvéd megtalálása gyakran nem könnyű, hiszen a személyes ajánlások mögött a szakmai tartalom nehezen ellenőrizhető, ugyanakkor az ügyfél-ügyvéd kapcsolat bizalmi jellegéből adódóan nem mindegy, hogy milyen kezekbe kerülnek jogi ügyeink. A LawyerUp erre a helyzetre nyújt megoldást nemzetközi szinten.

Ordit – Az Ordit egy infokommunikációs technológián alapuló szolgáltatás, amely új megközelítés alapján formálja át a jelenleg alkalmazott irodai ételrendelési mechanizmust. Az Ordit kifejleszteni kívánt egyedi szoftvere és a hozzá kapcsolt hardver egy olyan új rendszert alkot, amely időt, költséget, valamint adminisztratív munkát spórol meg, mind a szolgáltatást közvetlenül igénybe vevő magánszemélyeknek, mind az őket foglalkoztató vállalatoknak.

Route4U – A Route4U egy útvonaltervező alkalmazás kerekesszéket használók számára, amely új módszerekkel kíván információkat gyűjteni és szolgáltatni a kerekesszékesek számára, hogy egyszerűbben megszervezhessék és kikerülhessék a városokban fellelhető akadályokat.

Apptalk.ninja – Az Apptalk.ninja a mobil appfejlesztőknek kíván olyan megoldást nyújtani, amelynek segítségével távolról tudják az alkalmazások http és bluetooth kommunikációját monitorozni. Ezzel lehetővé válik azoknak a hibáknak a gyors kijavítása, amelyeknek az okát eddig nem, vagy csak komoly időráfordítás árán lehetett felderíteni.

Megosztás

One thought on “10 startup a döntőben!

  • msh

    a csapatok hivatkozásai a Figyelő belső OWA (Outlook Web Access) rendszerén keresztül mutatnak csak valahová. Kapunk hozzá Figyelős Exchange postafiókot is vagy az újságolvasás része a hackelés is? : )

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük