Blogzine

Üzleti appok versenye

Mától lehet szavazni a legjobb IoT megoldásokra, de még május 26-ig lehet pályázni az Üzleti appok versenyére! 

A Deutsche Telekom második alkalommal meghirdetett nemzetközi Üzleti appok versenyén mától bárki szavazhat az általa leghasznosabbnak ítélt üzleti IoT-alapú alkalmazásra.  Az érdeklődés dinamikusan nő: a verseny indulása óta folyamatosan kerülnek fel a sikerfal.hu weboldalra a benevezett megoldások.

A nemzetközi megmérettetésre a Deutsche Telekom a közép-kelet európai régió nyolc országából vár Internet of Things (IoT) alapú fejlesztéseket és ötleteket, amelyek célja, hogy a kis- és közepes vállalkozások felismerjék, milyen sokféle innovatív applikáció áll rendelkezésre, akár már most is, mindennapi munkájuk egyszerűsítésére, segítésére. A legjobb IoT-alapú üzleti célú alkalmazásokat kell megálmodniuk a versenyzőknek, amelyek hatékonyabbá teszik a kis- és közepes vállalkozások napi tevékenységét. Fantasztikus nyeremények várják a jelentkezőket, köztük 10 millió forintos reklámkampány, továbbá a győztes a Deutsche Telekom üzleti partnerévé válhat nyolc országban, ezáltal 10,8 millió üzleti ügyfelet érhet el, valamint 10.000 euró értékben egy nemzetközi üzleti expón való részvétei lehetősége is a jutalmak között lesz.

A legjobbak közé csak azok jutnak be, akiknek a megoldását a kis- és közepes vállalkozások valóban értékesnek, szerethetőnek tartják, hiszen a pályázott alkalmazásokra a megcélzott üzleti közönség is szavazhat. A résztvevők növelhetik a pályázatukra érkező szavazatok számát és nyerési esélyüket, ha bevonják vállalkozó ismerőseik közösségét, hogy szavazzanak rájuk. A szavazás is megtérülhet: a Magyarországon, Ausztriában, Horvátországban, Németországban, Görögországban, Macedóniában, Romániában és Szlovákiában regisztráló és szavazó vállalkozók és alkalmazottaik minden országban un. támogatóivá válnak annak az IoT-applikációnak, amelyre szavaznak, és támogatásukkal 6 millió forint értékű reklámkampányt nyerhetnek. Szavazni június 22-ig a www.sikerfal.hu oldalon lehet.

A versenyre eddig regisztrált Internet of Things, azaz IoT-alapú megoldások szinte minden területét érintik egy átlagos vállalkozás napi működésének, és rámutatnak, hogy mindennapi tárgyaink és eszközeink közül egyre több rendelkezik beépített, mobil internet csatlakozási képességgel. Az internet-hozzáférés segítségével e tárgyak és eszközök nem csupán tulajdonosaikkal, de egymással is képesek kommunikálni. Az összekapcsolt eszközök, illetve az ezekből kialakuló rendszerek – mint az okos iroda vagy az okos város – számos iparág üzleti tevékenységének jövőjét jelenti. Az Üzleti appok versenyére eddig nevezett IoT- alapú megoldások között egyelőre nagyobb arányban vannak a  flottamenedzsment folyamatait egyszerűsítő, vagy a szállítmányozási vállalatokat költséghatékonyságban, racionalizálásban segítő megoldások (mint pl. Fueloyal Technology, Smart2Car, Widmann). A megoldások egy másik csoportja a cégek marketing tevékenységét segítik, mint pl. az ügyfélkapcsolatokat hatékonyabban ápoló Scandeal, vagy a cégek piackutatóinak munkáját IoT-alapokon egyszerűsítő, 59sec. A projektek leírása itt.

A versenyben lévő  IoT-alapú alkalmazások további részletes leírása, illetve a jelentkezésről és szavazásról naprakész információ az Üzleti appok honlapján, a www. sikerfal.hu oldalon követhető.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük