Blogzine

10 millió dollár az IsmertOrvos lengyel cégének

Az online egészségügyi időpontfoglalás területén érdekelt DocPlanner 10 millió dolláros második körös befektetés elérését jelentette be. A cél az, hogy világszinten is piacvezetővé lépjen elő a vállalat.

A DocPlanner, a legnagyobb európai szolgáltató, amely lehetővé teszi az online időpontfoglalást orvosokhoz, egészségügyi szakemberekhez, a mai nap folyamán 10 millió dollárnyi második körös befektetés megszerzését jelentette be. A befektetési kört az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank irányította a Kockázati Tőke Programján keresztül. A megvalósításban Lukasz Gadowski is közreműködött, aki számos sikeres projectet tudhat maga mögött, a Delivery Hero-t is belértve.

A befektetők között megtalálhatóak még a Team Europe Ventures, és az OLX alapítója, Fabrice Grinda üzleti angyal, aki az Airbnb és az Uber befeketője is. A jelenlegi befektetők, a Point Nine Capital, Piton Capital, és az RTAventures szintén csatlakoztak. A második körös befektetéssel együtt a DocPlanner összesen 14 milló dollárt kapott eddig.

Magyarországon a cég IsmertOrvos.hu néven van jelen. Korábban a portál DocPlanner.hu-ként volt ismert, mielőtt megváltoztatták az elnevezést IsmertOrvos.hu-ra. A változtatások csak a weboldal nevét és logóját érintették.   

A vállalatot 2012-ben alapította Mariusz Gralewski, lengyel vállalkozó (a képen lentebb). A DocPlanner lista szolgáltatásai már 25 országban érhetők el, Európában, Dél-Amerikában és Ázsiában. A weboldalak havonta több, mint hétmillió egyéni látogatót vonzanak, és ez 100 000 feletti lefoglalt időpontot eredményez.

Founder Mariusz Gralewski

 

Gralewski, aki korábban a GoldenLine.pl üzleti közösségi hálózat weboldalt alapította elmondta:

A 2012-es indulás óta elkötelezettek vagyunk arra, hogy a DocPlannert a vezető online egészségügyi időpontfoglaló rendszerré tegyük, elsőként Európában, aztán globálisan.

A második körös befektetés lehetővé teszi, hogy elérjük ezt a célt a csapatunk létszámának növelésével, további termékfejlesztéssel, és két új piac üzleti alapokra helyezésével 2015-ben.”

Bakhrom Ibragimov, az EBRD Technology Ventures igazgatója hozzátette:

Örömmel támogatjuk a DocPlannert a vezető pozíció elérésében a KKE régióban és a globális piacvezető szerep megszerzésében az egészségügyi szegmens területén.”

Grinda elmondta:

Lenyűgözött a Docplanner vállalkozói szellemű csapata. Kiemelkedő sikert értek el együtt rövid idő alatt, és piacvezető szereplővé tették a céget. Hiszek abban, hogy a DocPlanner még gyorsabban is növekedhet ezzel az anyagi segítséggel. A célom az, hogy a nagy növekedésű startupokkal történő munka során szerzett  tapasztalataimmal segítsem őket.”

A DocPlanner felhasználói igénybe vehetik a rendszert időpontok kereséséhez és a lefoglalásukhoz a lakóhelyükhöz közeli szakemberekhez. Időt takaríthatnak meg, és megbízhatóan, kényelmesen hozzáférhetnek az egészségügyi ellátáshoz.

A több, mint 1,4 millió szakembert, szakemberekről írt értékeléseket tartalmazó adatbázis lehetővé teszi, hogy a felhasználók megfontoltan döntsenek az orvosuk személye felől.

Az egészségügyi szakembereknek és a pácienseknek is előnyére válik a felhő alapú, online előjegyzési naptár, amely megmutatja a szakemberek elérhetőségeit.

A DocPlanerről

A 2012-ben alapított, varsói székhellyel rendelkező DocPlanner online keresőrendszere és internetes orvosi időpontfoglalója lehetővé teszi az egészségügyi szolgáltatások gyors és hatékony elérését. A DocPlanner magában foglal egy olyan értékelő és véleményező rendszert, amelynek segítségével a páciensek a lehető legtájékozottabban hozhatnak döntést, amikor egészségügyi szakembert keresnek. A keresési és a foglalási szolgáltatásokkal együtt a  DocPlanner kínál még olyan eszközöket, amelyek kényelmessé teszik az egészségügyi szakemberek meglátogatását. Ide tartoznak az időpont emlékeztető SMS-ek a lefoglalt látogatásokról.

A DocPlanner 25 országban és 16 különböző nyelven érhető el világszerte. Minden hónapban több, mint hét millió páciens látogatja a DocPlannert, és keres több, mint egymillió egészségügyi szakember között. Eddig 1.4 millió foglalás történt a rendszeren keresztül.

Forrás: IsmertOrvos.hu

Megosztás