Shenzhenben a KÜRT

Egy budapesti konferencián mutatkozott be Magyarországon az Invest Shenzhen, a 40 milliós vonzáskörzettel rendelkező, dél-kelet-kínai Shenzhen város önkormányzati tulajdonú befektetés-ösztönző vállalata. A KÜRT Zrt. és az Invest Shenzhen stratégiai együttműködési megállapodást írt alá.

 A dél-kelet-kínai Shenzhen 16 milliós kínai város, amely 40 milliós vonzáskörzettel rendelkezik. A város vezetése 30 éve célul tűzte ki, hogy a térséget a high-tech fellegvárává fejlesztik, és mára elmondható, hogy ezt a célt maradéktalanul megvalósították. A hihetetlen fejlődés alapja a Shenzheni Önkormányzat innovatív gondolkodása, a fejlesztések és know-how-k folyamatos keresése és implementálása. Az Invest Shenzhen ebben a környezetben működik kormányhivatalként. Többek között egyfajta inkubátorház funkciót is ellát, támogatja a fejlett technológiájú külföldi cégek letelepedését, befektetési tanácsadóként összeköti a start-up vállalkozásokat és technológiákat a befektetőkkel, illetve saját befektetési portfolióval és stratégiával is rendelkezik. Kiemelt területként kezeli az informatikai fejlesztéseket és technológiákat. Az Invest Shenzhen hozzávetőleg magyarországnyi költségvetéssel gazdálkodhat, ami jól érzékelteti a magyar cégek számára a térségben rejlő üzleti potenciál nagyságát.

A KÜRT Zrt., mint az egyik leginnovatívabb magyarországi informatikai vállalkozás, számos olyan technológia és fejlesztés birtokosa, amelyek egy része már jelentős külföldi sikereket könyvelt el, és amelyek iránt komoly érdeklődés mutatkozik a kínai fél részéről is. Ezek között megtalálhatóak a cég világhírű adatmentési technológiája; információbiztonsági fejlesztései, módszertanai és speciális kockázatmenedzsment szoftvere, a SeCube; pénzügyi kockázatokat előrejelző fejlesztése, az EWS; valamint a Big Data problémakörben végzett kutató-fejlesztő munkájának eredményei, melyek különböző szoftver termékekben öltenek testet (LogDrill, PetaPylon).

A kínai és a magyar vállalat közös érdekeinek kinyilvánítására és az együttműködés keretrendszerének megteremtéséhez május 15-én, a CBC Hungary Ltd. szervezésében megrendezett kínai-magyar üzleti konferencia ünnepélyes záróeseményeként stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a KÜRT Zrt. és az Invest Shenzhen.

„Biztos vagyok benne, hogy ez a megállapodás óriási lehetőségeket jelent mindkét fél számára. Kína mára a világ egyik technológiai nagyhatalma, fontos számukra, hogy a legkorszerűbb technológiákat képviselő vállalatokkal szoros együttműködést tudjanak kialakítani. Egyúttal a mi viszonyaink között szinte elképzelhetetlen méretű piac is, és például a Big Data fejlesztéseink értékesítése szempontjából Magyarországon sokszor ütközünk korlátokba a piac relatív kicsi mérete miatt, egyszerűen kevés az olyan méretű adatbázis, amellyel ki lehetne használni a fejlesztéseinkben rejlő potenciált. A kínai piacon ilyen gondjaink biztosan nem lesznek!” – nyilatkozta Kmetty József, a KÜRT Zrt. vezérigazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .