Blogzine

Think BIG! – jön a Telekom Big Data startupverseny egymillióért

Think BIG! – a Telekom versenyt ír ki Big Data alapú megoldásokra. Egymillió forint a fődíj!
A Magyar Telekom és a Kitchen Budapest pályázati felhívást tesz közzé a Big Data területen tevékenykedő szakemberek, kis- és nagyvállalatok számára. A pályázat célja olyan konkrét, megvalósítható ötletek és megoldások inspirálása, melyek telekommunikációs adatok Big Data módszerekkel történő kreatív felhasználását célozzák.

A pályázatokat 2016. január 15-ig várják a program weboldalán, a www.bigdatacontest.hu címen, ahol előzetesen a verseny minden feltételéről és részletéről tájékozódhatnak, továbbá regisztrálhatnak az érdeklődők.

big-data-telekom
A Telekom nyitott bármilyen, ügyfelei számára értéket teremtő, üzleti szempontból fenntartható, és a gyakorlatban megvalósítható ötletre és megoldásra. Az ötletek alapulhatnak csak a Magyar Telekom adatkörein, vagy azok más, külső adatokkal történő összekapcsolásán. Az elbírálásban előnyt jelent az ötlet újszerűsége, egyedisége, megvalósíthatósága, és az esetleges külső adatpartner előzetes együttműködési szándékának megszerzése. Kiemelt szempont, hogy az adatok felhasználásának meg kell felelnie az adatvédelmi törvényi szabályoknak, vagyis az adatok vissza nem fejthető, az ügyfélhez soha nem kapcsolható módon, vagy az ügyfél kifejezett beleegyezésével kerülnek felhasználásra.
A zsűri által kiválasztott pályázók számára a Magyar Telekom és a Kitchen Budapest vezetői és Big Data szakértői előtt bemutatkozási lehetőséget biztosít. A legjobb megoldást szállítók közül a nyertest a zsűri a Final Pitch-en előadott prezentáció és egy interaktív beszélgetés alapján választja ki.

A pályázat fődíja 1 millió forint.

 

A beérkezett pályamunkák elbírálását szakértőkből álló zsűri végzi. A zsűri tagjai: Bartl István, a Magyar Telekom technológiai irányítási és portfólió menedzsment igazgatója, Dobó Mátyás, a Magyar Telekom termékfejlesztési osztályvezetője, a most alakuló Product House igazgatója, Gupta Sanjay, a T-Systems Magyarország Üzleti intelligencia és információ menedzsment megoldások ágazatigazgatója, Antti-Jussi Lumijärvi, a Magyar Telekom innovációs rendszerek ágazatvezetője, Vitárius Gergely, a Magyar Telekom beszerzési igazgatóságának innovációs központvezetője, Fignár László, a Magyar Telekom üzletfejlesztés és partnermenedzsment központjának vezetője,valamint Winkler Zsolt, a Kitchen Budapest ügyvezetője.
A kiírók a pályázati időszakban konzultációval is segítik a pályázók munkáját. A konzultáció időpontjáról a szervezők a későbbiekben nyújtanak tájékoztatást a verseny honlapján.

Megosztás