Megérkezett Magyarország első teljesen online ingatlanértékesítési szolgáltatása

Az életünk számtalan területét átszövő online megoldásokra alapozva indítja el 2016 júniusában új felfogású ingatlanközvetítői szolgáltatását az Airmoov. Az ingatlanértékesítés minden lépését megreformáló szolgáltató mind az eladói, mind a vevői oldal számára gördülékenyebbé, átláthatóbbá és költséghatékonyabbá teszi az adásvétel folyamatát.

Az ingatlanértékesítés hosszú évek óta számos ponton kapcsolódódik a virtuális térhez – online adatbázisokban keresünk és kínálunk ingatlanokat, e-mail váltásokkal egyeztetjük az ingatlan megtekintésének időpontját, telefonon, vagy személyesen tartjuk a kapcsolatot az ingatlanközvetítőnkkel, és így tovább –, de eddig nem volt alkalmunk teljes mértékben kihasználni a folyamatos online jelenlét és az internet adta lehetőségeket. Ezt felismerve alkotta meg az Airmoov hazánk első teljesen online ingatlanértékesítési platformját, mely minden, az értékesítéshez kötődő szolgáltatást egy felületen tesz elérhetővé. Az Airmoov csapata a rendszer infrastruktúrájának újszerű kialakításával – nem tartanak fel magas díjjal dolgozó ingatlanreferensi hálózatot és irodákat –, a hatalmas, sokakat az ingatlanirodák szolgáltatásaitól elriasztó közvetítői díjjal is leszámolt: az Airmoov rendszerét mindenki, az értékesítendő ingatlan értékétől függetlenül fix szolgáltatási díjak mellett veheti igénybe.

A hagyományos ingatlanirodák működését modernizáló Airmoov szolgáltatásaival élő felhasználók egy minden igényt kielégítő, ugyanakkor egyszerű kezelőfelülettel rendelkező weboldalra és a weboldal mögött álló, az értékesítési folyamatot hatékonyan menedzselő professzionális csapatra számíthatnak.

Az Airmoov ingatlant kínáló ügyfelei regisztrációjukat követően a hagyományos weboldalakon már megszokott módon tölthetik fel ingatlanjaik adatait, de már a kezdeti lépéseknél is támogatást kapnak: az Airmoov csapata szolgáltatásuk részeként professzionális módon befotózza a szóban forgó ingatlant és digitális alaprajzot is készít róla. Az vizuálisan is vonzóvá és informatívvá tett hirdetés ezt követően automatikusan bekerül az Airmoov kínálatába és az összes jelentős ingatlan hirdetési oldalra. A rendszerbe integrált naptár funkciónak köszönhetően, az eladóknak és a vásárlóknak nem kell az ingatlan megtekintéséhez elengedhetetlen időpont-egyeztetés nehézségeivel megküzdeniük: az időpont-foglalás valós idejű adatok alapján, az eladó egyedi naptárában online megtehető. Az Airmoov rendszere a későbbiekben is segíti a minél egyszerűbb ügymenetet és biztosítja az átláthatóságot: a felek az értékesítéssel kapcsolatos minden feladatot visszakövethetően, online oldhatnak meg, továbbá egyedileg kifejlesztett ingatlan-nyilvántartó front-end és back-end felület (admin felület), egyedi chat-funkció áll mind a tulajdonosok mind az érdeklődők rendelkezésére térképes kereséssel.

house_for_sale

Az Airmoov létrehozásakor a hagyományos ingatlanközvetítés reformját tűztük ki célul. Az újítások az értékesítési folyamat minden lépésére kiterjednek, az ügyfélszerzéstől az érdeklődök kezelésén át, egészen az üzleti tranzakciókig. Rendszerünk felépítéséből adódóan, két fronton hozunk gyökeres újítást. Egyrészt fix díjakon dolgozunk, mégpedig olyan fix díjakon, amelyek a hagyományos ingatlanközvetítő szolgáltatások helyett minket választó ügyfeleinknek, a hazai átlagos ingatlanok esetében is áttörő mértékű megtakarítást hoznak, másrészt átláthatóvá teszünk minden folyamatot” – mondta el Hevér Tamás az Airmoov Magyarország operációs igazgatója. „Úgy gondolom, hogy éppen a megfelelő pillanatban lépünk piacra: egyrészt növekedésnek indult végre a hazai ingatlanpiac – az idei első negyedéves adatok szerint, a két évvel ezelőtti hasonló időszakban mért forgalom másfélszerese realizálódott 2016. első három hónapjában –, másrészt a nyugat-európai tendenciák szerint, ahol már bevezettek az Airmoov-hoz hasonló modelleket, áttörés előtt áll az online ingatlan közvetítők piaca is.”

Az Airmoov szolgáltatási egyszeri bruttó 160 ezer forintos díjtól vehetőek igénybe, amellyel, egy átlagos budapesti ingatlan esetében (KSH adatok: átlagos lakásméret Budapesten: 77 m2; átlagos négyzetméterár: 391 ezer Ft/m2), átlagos közvetítői díj mellett, ami ma az ingatlan értékének 4,5%-át jelenti, 1,5 millió forintot takaríthatunk meg az adásvétel során.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .