Több forrás az OTP-DAY ONE Magvető Alapnál

A Jeremie után is van élet: Az eredetileg 1 milliárd forintos jegyzett tőkével induló Alap bővítését egyszerre indokolta a meglévő és sikeres portfólió cégek növekedése (ún. follow-on befektetés) és az újabb, ígéretes régiós startupokba történő befektetési igény. 

318 millió forintos tőkeemelés az OTP-Day One Magvető Alapnál

A Day One Capital Zrt. és a PortfoLion Zrt. közös alapja, az OTP-Day One Magvető Alap 318 millió forintos tőkeemelést hajtott végre. A kizárólag magánbefektetők vagyonát kezelő kockázati tőkealap újonnan kibocsátott befektetési jegyeinek jegyzése április 21-ével eredményesen lezárult.

Az eredetileg 1 milliárd forintos jegyzett tőkével induló Alap bővítését egyszerre indokolta a meglévő és sikeres portfólió cégek növekedése (ún. follow-on befektetés) és az újabb, ígéretes régiós startupokba történő befektetési igény.  A follow-on befektetések esetében az Alapkezelő az új befektetőkkel együtt vesz részt a cégek tőkeemelésében. A lépéssel az Alapkezelő megerősíti az ígéretes projektek mellett letett voksát, elismeri eddigi teljesítményüket és bizalmát fejezi ki a jövőt illetően, valamint friss forrást biztosít a növekedési pályán való előrehaladáshoz.

A kihelyezhető tőke emelését indokolta az is, hogy az Alapkezelő újabb befektetésekkel szeretné bővíteni jelenlegi portfólióját. A Magvető Alap elsősorban a kelet-közép-európai régióban működő, technológiai fókusszal rendelkező cégeket keres, amelyek a nemzetközi piacok meghódítására készülnek. A Jeremie Alapok kihelyezési időszakának május végi kifutásával az OTP-Day One Magvető Alap lesz azon kevés alapok egyike Magyarországon, amely a startupok számára különösen fontos induló szakaszban finanszírozást tud nyújtani.

Az alapbővítéssel az Alap befektetői jelezték bizalmukat és elkötelezettségüket a portfólió eddigi teljesítményét illetően, és a régiós növekedésben is komoly potenciált látnak. Az Alapkezelő pedig jelenleg is több országban tárgyal a frissen rendelkezésre bocsátott tőke lehető leghatékonyabb kihelyezéséről.

„Elsősorban olyan ígéretes közép-kelet-európai csapatokat keresünk, amelyeket befektetésünkkel nemzetközi előrejutásukban kívánunk segíteni. Nem csupán tőkét nyújtunk, hanem minden eszközünkkel elkötelezettek vagyunk a projektek sikeressége mellett, így a portfóliót alapvetően kölcsönös bizalomra, a portfólión belüli szinergiákra és a kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerünkre alapozva építjük.” – mondta az alapbővítés kapcsán Kákosy Csaba, az Alapkezelő ügyvezető partnere.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .