Közös céggel tör piacvezető szerepre a Virgo és a Canecom

A jelentős szoftverfejlesztői szakmai múlttal rendelkező Virgo és a kelet-közép-európai régió egyik meghatározó mobil és IoT szoftverfejlesztő cége, a Canecom közös fejlesztőcéget alapított. Az így létrehívott Virgo Mobile célja, hogy mobil specifikus szoftverfejlesztői szolgáltatásokat kínáljon az alapítóktól megszokott magas szakmai színvonalon.

A Virgo brand, amely a szoftverfejlesztői területen a magas szakmai színvonalat és az ügyfélfókuszú, agilis megoldásokat jelenti, most a mobil fejlesztői piacon is erősít. A Virgo Mobile Kft. megalapítása nem csupán gazdasági, de szakmai szempontból is jelentős momentum, hiszen partnerük a Canecom, az egyik legtöbb régiós referenciával rendelkező mobilfejlesztő cég Kelet-Közép-Európában. A partnerek célja, hogy kapacitásukat és tudásukat egy mobil és IoT megoldásokat kiszolgáló szoftverfejlesztő cégben egyesítsék, és piacvezetői pozícióra törjenek a közép-kelet-európai régióban.  A tervek között szerepel az európai megrendelői kör bővítése és egy erősebb jelenlét elérése az amerikai piacon.

„Az így kibővülő infrastruktúrával már olyan ügyfelekkel is dolgozhatunk, akikkel eddig különböző okok miatt nem tudtunk szerződni. A Canecom nemzetközi terjeszkedése során gyakran felmerült olyan kapacitásigény, amit a cég nem tudott önállóan biztosítani” – nyilatkozta Kubatov Márk, a Canecom ügyvezetője. Az így kibővült új cég további nemzetközi ügyfeleket tervez megszerezni, akikhez a Canecom erős USA-beli jelenléte, és a Virgo International főként nyugat-európai partnerei segítségével juthatnak el.

„Ezzel a döntéssel olyan irányt és technológiai specializációt tudunk megvalósítani, amely eddig a Virgóban kevésbé tudott hangsúlyos stratégiai szerepet kapni. A már meghonosított egyéb technológiák mellett a Virgo Mobile megoldást kínál a Virgo e-commerce fejlesztési üzletágának m-commerce jellegű termékfejlesztéseihez. Célunk a Virgo Mobile ’mobil specialista’ vezető szerepének megteremtése a piacon” – mondta Laczkovich Bence, a Virgo Systems ügyvezetője.

A Virgo Mobile az egyedi fejlesztésű mobil és IoT szoftver szolgáltatások biztosítása mellett megkerülhetetlennek tartja az elsősorban vállalati fókuszú mobil tanácsadói szerepének erősítését, valamint a fejlesztők szakmai továbbképzését. A Virgo már jelenleg is részt vesz az egyetemi hallgatók professzionális képzésében, és a Virgo Mobile szakértői bázisa további komoly hátteret tud biztosítani a jelenlegi és jövőbeli fejlesztők új kompetenciákkal történő felruházásához.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .