Külföld

Gyors interjú New Yorkból

A Zinbox egyik alapítója válaszolt kérdéseinkre, e-mail-ben és gyorsan. Ők most New York-ban túrnéznak az iCatapult segítségével. Íme egy kis kinti hangulat! Hajrá!

1 – Mikor pitcheltek? Mire számítotok, mi a tétje? (ha már lement, akkor: Mire számítottatok és milyen volt?)

Tulajdonképpen folyamatosan pitch-elünk. Mióta kimentünk kb. 40-50 embernek toltunk valamilyen pitch-et, volt hogy szó szerint a liftben… :) Ezzel kelünk, ezzel fekszünk. Nekünk pl a jelenlegi (pitch) lehet vagy a 5dik verzió.

Story: mikor első nap beültünk egy starbucksba dolgozni a pitch-en, egy melletünk ülő nő odaszólt, hogy hello srácok, jó a pólótok, mivel foglalkoztok? És már mondanunk is kellett … :D

Hivatalos fellépésünk, közönség előtt (slide-okkal, színpadon) eddig csak kettő volt (meetup-ok), holnap lesz egy másik (ultralight meetup – ez állítólag nagyon durva, szinte lehetetlen bejutni a pitch blokkba) és még kb 3 van leszervezve, de folyamatosan változik a helyzet! :)

 

2 – Terveztek kinti kapcsolatépítést, ebben az iCatapult mit segít? Mi a kinti programotok?

Igen főként kapcsolatépítes céljából vagyunk kint. Az iCatapult próbált jó előre leszervezni amit lehetett, x meetup-ot es event-et, de igazából az ezeken szerzett névjegyek és az ezek alapján leszervezett találkozók lesznek a lényeg.

 

3 – Kint a több csapat miként van együtt? Segítitek egymást? 

A DjPlayer, az iLandguide es a ShopDash csapattal vagyunk kint, ez 6 ember, de itt vannak a DiNa es a Mixgar képviseletében, meg Bárdos Kristófék is. Nyilván az iCatapult csapata tol minket ahol tud, de egymást is segítjük. Tegnap pl voltunk a NewTechMeetup-on, ahol Kristóf egymás után szólítgatta le az embereket nekünk, hogy „nézzétek mennyira jó dolgot csinálnak ezek a srácok …” :)

Late night "show" with Brian "cashflow positive" Cohen (Chairman of NYC Angel Network). We had fun, that's for sure. Oh, and more thing: he accepted our invitation to Budapest.  — with Biás Csongor, Kristof Bardos, Imre Hild, David Szilagyi, Peter Gyorffy, Gábor Szántó, Gábor Papp, Vince Istvan and Kubatov Márk.
Late night „show” with Brian „cashflow positive” Cohen (Chairman of NYC Angel Network). We had fun, that’s for sure. Oh, and more thing: he accepted our invitation to Budapest. — with Biás Csongor, Kristof Bardos, Imre Hild, David Szilagyi, Peter Gyorffy, Gábor Szántó, Gábor Papp, Vince Istvan and Kubatov Márk.

 icata

4 – Eddig mik a tapasztalatok: ott milyen  startup világ? 

Nagyon durva, szó szerint sokkoló. Mindenki előad és elad valamit, folyamatosan. Az emberek hihetetlenül kooperatívak és nyitottak. Az utcán simán megismerkedsz bárkivel és van valami köze valószínűleg egy VC-hez, egy startup-hoz. Btw, a Metro magazin is tele van startup-os hírekkel (az amit otthon is a metrón olvashatsz) … :)

Mindenki nagyon professzionálisan és fesztelenül prezentál. Olyan prezentációkat láttunk tizenéves arcoktól, hogy az egészen elképesztő.

Ez itt egy cirkusz!

De hogy értsétek hogy miről beszélek itt egy link a NYCNewTechMeetup (600 ember) első blokkjáról: http://www.youtube.com/watch?v=goFR7NFkS9s

zinbox ny
(Fotó a Zinbox FB-oldalról és az ottani meetup-ról)

A másik oldal az, hogy itt NYC-ben mintha a business develop és sales csoportosulna. Komoly tech arcokkal nem is nagyon találkoztunk. A termékek, amiket bemutattak nekünk, pl valamilyen meetup-on pitch-elve, azok nem voltak tehnikailag túl komoly alkalmazások. Fiúk szerint, ők egy hétvége alatt összedobnák … :)

 

5 – Meddig lesztek kint és tőkét is kerestek kint, vagy inkább tapasztalatszerzés? 

zinbItt NYC-ban még kb 2 hétig leszünk kb, aztán átmegyünk San Francisco-ba. Ott kb egy hét, aztán meglátjuk.

Igazából mi (zinbox.it) egy CEO-t, vagy valamilyen partner-t keresünk, aki itt el az USA-ban és két ilyen tech-arcnak segítene a nemzetközi piacra jutásban. Aki előad, pitch-el, sales-el, stb…

De nyilván a tapasztalatszerzés is fontos, sőt egy angyal befeketetőt sem zavarnánk el! :)

 

 

—–

Köszönjük Vince Istvánnak a gyors válaszokat és hajrá, várjuk a további tudósítást!

 

Megosztás

One thought on “Gyors interjú New Yorkból

Comments are closed.