Itt az első ügyeletes patika a neten

Itt az első ügyeletes patika a neten,  amely akár 1 órán belül házhoz viszi gyógyszereit.

Búcsút inthet a lázálmoknak, a hosszú soroknak, a szűkös kínálatnak és annak, hogy mások füle hallatára kelljen konzultálnia gyógyszerészével. Ehelyett elég – akár egy okostelefon segítségével, karosszékben ülve – ellátogatni a patika.net weboldalra.

A kedden éles üzemben is elindult egészségportál több mint 10.000 eredeti egészségügyi és szépségápolási terméket kínál és szállít házhoz – sürgős esetben akár azonnal.

Az éjjel-nappal nyitvatartó ügyeletes gyógyszertár az Országos Gyógyszerészeti és Élelmiszer-egészségügyi Intézet (OGYÉI) engedélyével végzi internetes gyógyszer-kereskedelmi tevékenységét.

“Újgenerációs” gyógyszertár

Az internetes kiskereskedelem az elmúlt években átlagosan 38%-kal emelkedett, ugyanakkor a teljes hazai kiskereskedelmi forgalomból a csomagküldő vásárlások alig 2,5 százalékkal részesednek. Látva a nyugat-európai trendeket, még mindig jócskán van hova fejlődni és növekedni. Számos gyógyszertár ismeri fel itthon is az internetes technológiák nyújtotta előnyöket. A patika.net több mint egy ügyeletes gyógyszertár: a “jövő gyógyszertáraként” definiálja önmagát.

”A fogyasztók ma már hozzászoktak, hogy a weben keresztül rendelnek pizzát, taxit vagy cégalapítást. Hasonlót trendet látunk a gyógyszerek, vitaminok, étrend-kiegészítők és kozmetikumok piacán. A patika.net weboldalt azzal a céllal hoztuk létre, hogy megkönnyítsük és tudatosabbá tegyük az egészségünkról való mindennapi gondoskodást. Szeretnénk a gyógyszertárakkal, bioboltokkal és drogériákkal kapcsolatos “felhasználói élményt” teljesen új alapokra helyezni. Azt szeretnénk, hogy soha többé ne kelljen patikában sorban állni” – magyarázza Kovács Máté György, a PATIKA.NET Magyarország Zrt. vezetője a héten elindult egészségügyi-technológiai vállalkozás stratégiáját.

Annak ellenére, hogy a budapesti Fővám téren található ügyeletes gyógyszertár éjjel-nappal nyitva és személyesen is meglátogatható, a felhaszálókat arra ösztönzik, hogy használják az internetes és mobil eszközeiket a termékinformációk és betegtájékoztatók tanulmányozására, vásárlásaik intézésére és a gyógyszerészükkel való konzultációra (e-mail, chat, telefon).

Gyógyszer házhoz szállítás akár 1 órán belül

Patika.net “Gyógyszer Azonnal!” sürgősségi gyógyszerfutár szolgálata Budapesten – a rendelés leadásától számított – 50-90 percen belül  házhoz szállítja (vény nélkül kapható) gyógyszereit, vagy akár a készleten lévő teljes patikai termékkínálat.  Az expressz csomagküldés – egyelőre reggel 8 és éjfél között – már 890 Ft-tól elérhető, amit a hatékony működés tesz lehetővé. “Minél többen használják, annál alacsonyabb lesz a szállítási költség” – ezért azt javasolják, legközelebb, mielőtt útnak indulnánk egy ügyeletes patikába, gondoljunk arra, mennyivel egyszerűbb és kényelmesebb a láz- és fájdalomcsillapítót telefonon vagy online megrendelni, azonnali házhozszállítással.

A gyógyszereken túl a vitaminokat, továbbá a több mint 10.000 egyéb terméket (raktáron lévő bioélelmiszereket, tisztítószereket, kozmetikumokat, babaápolási cikkeket) országszerte a Magyar Posta futárszolgálata 1 munkanap kézbesítési időgaranciával kézbesíti – törzsvásárlók részére akár ingyen.

Az utánvét összegét a vásárlók készpénzzel, bankkártyával, vagy online fizetéssel (paypal) is rendezhetik, továbbá – a hagyományos gyógyszertárakhoz hasonlóan – patika.net oldalain egészségpénztári számlára is lehet vásárolni.

Külföldi címre is szállítanak: “Legutóbb 2 nap alatt ért célba a Dubaiból rendelt 2 tucat Irix spray.” Külföldi szállítás esetén a futárszolgálatok ajánlatait versenyeztetik, és a vevővel egyeztetve mindig a legjobb ár/érték arányú megoldást ajánlják.

Vényköteles gyógyszerek – gyógyszerész által történő – kiszállítása egyelőre csak Budapest belső kerületeiben elérhető, de partnerség építése céljából várják ügyeletes gyógyszertárak, vidéki patikák és magángyógyszerészek jelentkezését.

Azt mondják, olyat akartak létrehozni, ami előtte – legalábbis Magyarországon – még nem volt, és ami gyors, szakszerű segítséget nyújt, amikor szükség van rá. Úgy tűnik, életképes a szolgáltatás: a tesztidőszak tapasztalatai alapján a felhasználók nem csak igénylik, visszatérő vendégként meg is hálálják a törődést és gondoskodást.

Névjegy

Patika.net egy legálisan működő online gyógyszertár, amely kizárólag eredeti, ellenőrzött forrásból származó termékeket forgalmaz. Aki a patika.net gyógyszertárban vásárol, biztos lehet abban, hogy ugyanazt a gyógyszertári minőséget kapja, mint egy hagyományos patikában – kiegészülve a digitális technológiák nyújtotta előnyökkel és olyan emelt szintű szolgáltatásokkal, mint az ingyenes gyógyszerészeti tanácsadás, nonstop nyitvatartás és sürgősségi gyógyszer házhozszállítás.

További információ: patika.net

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .