Blogzine

Díjeső a Közép-Európai Startup Verseny magyar díjazottainak

Tarolt a Turbine a Közép-Európai Startup Verseny (a Central European Startup Awards – CESA) hazai rangadóján, melynek eredményhirdetésére a mai napon került sor a Mosaikban.

A díjeső nem véletlen, hiszen a szervezet a világ egyik legkomolyabb egészségügyi problémájára próbál választ adni: a rákkutatást szeretné modernizálni mesterséges intelligencia segítségével. A Közép-Európai Startup Verseny nemzeti fordulóján 12 kategóriában hirdettek győztest, melyből háromban a Turbine diadalmaskodott, többek között az év startupja címet is elvitte.

Több mint kétszáz hazai startup próbált szerencsét az idei Közép-Európai Startup Versenyen, mely Európa egyik legnagyobb rangú eseménye e kategóriában. A tét nem volt kevés, hiszen a nemzet legjobbjai képviselhetik Magyarországot a nemzetközi porondon és szállhatnak szembe Közép-Európa krémjével. Az idei év legnagyobb sikerét a Turbine.AI könyvelheti el, hiszen három kategóriában is őket választotta győztesnek a szakmai zsűri.

A Turbine csapata a rákgyógyításban kíván óriási lépést tenni. A vállalkozás sejtműködést szimulál azt vizsgálva, hogy gyógyszerjelölt hatóanyagok hogyan változtatják meg a rákos sejtek viselkedését, meg tudják-e akadályozni például, hogy azok osztódjanak.  Az általuk kifejlesztett módszerrel meg lehet mondani a gyógyszercégek kutatóinak, mely lehetséges hatóanyagokkal érdemes egyáltalán további kísérleteket elvégezni.

FinTech kategóriában a Blueopes nyert, amely befektetési portfóliókat automatizál vagyonkezelőknek, melynek fő fókuszában a társadalom- és környezettudatos befektetések állnak. A legjobb inkubátor és akcelerátor programnak a CEU InnovationsLabot választották, míg a legjobb közösségi iroda az Impact Hub Budapest lett. Kategóriájában győzedelmeskedett a Vengit Kft, a korai startupok között az EVA Vision, a legjobb smartcity megoldás pedig Budapest első e-carsharing szolgáltatása, a GreengGo Car Europe Kft. lett. A legjobb társadalmi, közösségi hatást elérő startup címet a Now Technologies Ltd. viselheti, akik több millió nyaktól lefelé bénult ember életét könnyítik meg a fejmozgással irányítható kerekesszékeikkel.

Az év alapítójának Jentetics Kingát választotta a zsűri, aki PublishDrive termékével olyan platformot teremtett meg, mely e-könyv kiadásban és publikálásban könnyíti meg a szerzők és a kiadók munkáját és folyamatait. Az év befektetője a Baconsult Kft. lett.

A Közép-Európai Startup Verseny 2017-es magyarországi nyertesei kategóriánként:

Legjobb akcelerátor és inkubátor startup
CEU InnovationsLab
Legjobb mestersége intelligencia megoldás
Turbine.AI
Legjobb biotech startup
Turbine.AI
Legjobb közösségi iroda
Impact Hub Budapest
Legjobb FinTech startup
Blueopes
Legjobb IoT (Internet of Things) startup
Vengit
Legjobb korai startup
EVA Vision
Legjobb smartcity megoldás
GreenGo Car Europe
Legjobb közössgéi hatást elérő startup
Now Technologies
Az év alapítója
Kinga Jentetics
Az év befektetője
Baconsult
Az év startupja
Turbine.AI

 

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük