Jelnyelv-fordító alkalmazás a brit impact tőzsdén

A debreceni székhelyű, globális stratégiát vállaló SignAll Technologies, az első automatizált jelnyelv-fordító alkalmazás fejlesztőjeként lehetőséget kapott, hogy bekerüljön a Social Stock Exchange-re, mely a társadalmi küldetésű cégek, az úgynevezett impact vállalkozások tőzsdéje.

A vállalat jelenleg a teljes transzparencia kialakításán dolgozik, amely a későbbi nyilvános kibocsátás egyik elengedhetetlen feltétele lesz.
A SignAll Technologies a világ kétszáz jelnyelve közül elsőként az amerikai jelnyelv, az ASL (American Sign Language) fordításán dolgozik, amelynek felismerési és fordítási technológiájáért a vállalat már elnyerte a Nyelvi Technológiaipar elismerését 2015-ben, a rangos LT-Innovate Award-ot. Különleges tudást testesít meg a technológia, hiszen a készülő rendszer a jelbeszédet 3D kamerák képeinek segítségével fordítja valós időben szöveggé, a halló által elmondottakat pedig egy alkalmazott avatár jeleli el a siket számára.
„A SignAll kamerás megoldása siketek millióinak nyújt majd segítséget a hallókkal való kommunikációban, úgy, mint a Skype vagy a Google translate a beszélt nyelvi kommunikációban.” – mondja Robotka Zsolt, a cég alapítója és vezetője, aki jelenleg a jelnyelven folyó oktatásáról híres egyedülálló amerikai Gallaudet Egyetemmel dolgozik együtt a technológia bevezetésén az USA-ban.

A Social Stock Exchange tematizált tőzsdeként csak a környezeti vagy társadalmi problémák megoldásán dolgozó vállalatokat engedi be saját kereskedési rendszerébe, ezáltal lehetővé téve számukra a tőkeszerzést illetve a későbbi értéktőzsdére lépést. „Jelenlétünk a Social Stock Exchangen egy kiváló lehetőség számunkra, amely hozzájárul a cég víziójának és missziójának közismertté válásához. Azt reméljük, hogy ez a mérföldkő elősegíti majd a további tőkebevonást, és egyszer nyilvános társaságként is működhetünk majd.” – tette hozzá a cégvezető.

A SignAll fejlesztésével Magyarországon legközelebb idén novemberben lehet találkozni, hiszen éppen Budapesten kerül megrendezésre a Siketek Világszövetségének konferenciája, ahol a megoldás a közönség számára is megtekinthető lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .