Franchise-rendszerű kódolóiskola készül Magyarországra

Egyre több programozóiskola nyílik országszerte, a lelkesedés hatalmas, a színvonal változó. 2018-tól érkezik azonban egy új belépő, aki mögött nemcsak ígéretek, hanem 7 ország tapasztalata, és több mint 1000 sikeresen végzett hallgató áll. A franchise-rendszerű programozóképzés jövő évtől már budapesti irodájában várja a jelentkezőket. A szervezők remélik, lesz igény a szakértelemre.
A SmartNinja-t 2015-ben alapították Szlovéniában, az indulás óta pedig már Ausztriában, Horvátországban, Szlovákiában, Lettországban, Portugáliában és Spanyolországban is jelen vannak. A szervezet legnagyobb érdekessége, hogy eddig még nem volt példa arra, hogy egy programozói iskola ilyen rövid idő alatt franchise-hálózattá nője ki magát és pár éven belül több országban is sikeresen megállja a helyét.
A SmartNinja a Brandlift partnereként érkezik az országba. Az együttműködésükről Jankovits Ádámot, a digitális ügynökség ügyvezetőjét kérdeztük:
„A SmartNinja az előzetes képzési tapasztalataival, valamint az ennek során létrejött friss és hihetetlenül részletes tudásbázisával győzött meg minket, legyen szó a webfejlesztési, vagy éppen az adatbázisfejlesztési kurzusokról. Nagy érdeklődés volt irántuk mindenhol, ahol eddig iskolát nyitottak, ami nem is csoda, hiszen az iparágban tapasztalt, sikeres oktatók tartják az intenzív, heti néhány alkalmas órákat, amelyeket akár munka vagy tanulás mellett is lehet végezni. A kurzusok legnagyobb előnye, hogy minden résztvevő tudhatja, hogy a legjobban összeállított, legkifinomultabb, leginkább naprakész, gyakorlatorientált tanterv szerint tanulhat.”

Az ügyvezető elmondása szerint nagyon lényeges, hogy a SmartNinja minden tanfolyamon gyűjti a hallgatók visszajelzését, hogy folyamatosan fejleszteni tudják szolgáltatásuk minőségét. Diákjaik általában olyan emberek, akik már befejeztek valamilyen más jellegű képzést, és csak később kezdtek el érdeklődni a számítástechnika és a programozás világa iránt. Jellemzően azért, mert állást szeretnének váltani, és képesnek érzik magukat, hogy valami egészen újat tanuljanak meg, próbáljanak ki.

Sok olyan tanuló van, aki nap mint nap programozókkal, fejlesztőkkel dolgozik és szeretné megérteni az informatikai rendszerek működését, hogy könnyebben tudjon kommunikálni csapatával: például projektmenedzserek, marketingszakértők, grafikusok és mindenki, aki gyakran érintkezik az IT-szektorral.
A szervezők hisznek tehát a sikeres együttműködésben egy abban, hogy a klasszikus idegen nyelvek mellett a különféle kódnyelveket is szívesen tanulják majd a jelentkezők.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .