Új innovációk az ún. szándék alapú hálózatokhoz

 • A matematikai modellezés és az összefüggés alapú elemzés segítségével jelentősen csökken a hibaelhárítással töltött idő.
 • A szoftveres innováció révén a hálózati portfólió egyre inkább előfizetéses alapra helyezhető.
 • A Cisco piacvezető szándék alapú hálózati megoldásai kiterjednek az adatközpontokra, valamint a hálózatok egészére, a központtól egészen a hálózati peremig.
  Az elmúlt években a hálózati iparágat a hálózatba kapcsolt eszközök számának ugrásszerű növekedése, a különböző típusú felhők alkalmazása, és a kiberfenyegetések terjedése jellemezte. Ezek a trendek folyamatosan komoly kihívást jelentenek a hálózatok építése és kezelése során. A Cisco megközelítése szerint olyan hálózatra van szükség, amely képes előre jelezni a működési problémákat, megállítani a kibertámadásokat, miközben folyamatosan tanul és fejlődik.A Cisco szándék alapú hálózati portfóliója alapjaiban tér el a hagyományos, kézi vezérlést igénylő, ezért időigényes módszerektől. Az intuitív hálózatok képesek az üzleti célokat értelmezni, hálózati szabályokká alakítani, majd a teljes infrastruktúrán alkalmazni. Az új elemzési és értékelési képességek segítségével folyamatosan nyomon követhető, hogy a hálózat a szándékoknak megfelelően működik-e.A Cisco három új innovációt jelentett be a digitális üzleti folyamatokat támogató szándék alapú hálózatokhoz:
  – Az adatközpontokban a Cisco Network Assurance Engine folyamatos, a teljes hálózatra kiterjedő felülvizsgálatot végez.
  – A vállalati központban és a fiókirodai hálózatokban a Cisco DNA Center Assurance magasabb szintű átláthatóságot biztosít, ezáltal drasztikusan csökkenti a hibaelhárításra fordított időt és pénzt a vezetékes és a vezeték nélküli környezetekben. Iparági statisztikák szerint az IT részlegek jelenleg idejük 43%-át töltik hibaelhárítással.
  – A sok telephelyet üzemeltető felhasználókat az új Cisco Meraki Wireless Health támogatja, amely az elemzések és a betekintés révén nagymértékben csökkenti a vezeték nélküli hálózatok problémáinak kezelésére fordított időt.

Részletes információk a most bejelentett megoldásokról

A Cisco Network Assurance Engine folyamatos elemző és értékelő funkciót biztosít az adatközponti hálózatokban, így a szakemberek pontosan láthatják, hogy mikor és miért nem működik megfelelően a hálózat, majd javaslatokat is tesz az azonosított problémák megoldására. A hálózatokról kapott átfogó kép segítségével az IT szakemberek képesek:

 • előre látni a változások hatásait – gyorsabban tudnak változásokat végrehajtani a hálózaton, illetve megtalálni a konfigurációs hibákat, mielőtt még azok problémákat okozhatnának,
 • folyamatosan felügyelni a hálózat működését – a teljes hálózat folyamatos elemzésével proaktívan kiküszöbölhetik a hálózati leállásokat és a sebezhetőségeket,
 • betartani a hálózatbiztonsági szabályokat – a kockázatok csökkenthetők a biztonsági szabályok következetes és folyamatos alkalmazásával a hálózat minden részén.

A Cisco DNA Center Assurance 360 fokos képet ad a hálózati összefüggésekről, valós időben megmutatva, hogy mi történik a felhasználók és az alkalmazások között. A DNA Center Assurance három fontos területen segíti a szakemberek munkáját:
– Izolálás – percek alatt megtalálhatók a problémák okai – napok vagy hetek helyett.
– Reprodukálás – visszakereshető a probléma felbukkanásának pillanata. A szakemberek így teljes képet kaphatnak a hálózat, a felhasználók, az eszközök és az alkalmazások akkori helyzetéről.
– Megoldás – a helyreállítási útmutatások segítségével a problémák proaktívan megoldhatók.

A Cisco Meraki Wireless Health átláthatóságot és kiterjedt elemzést biztosít, amelyek révén gyorsan azonosíthatók a vezeték nélküli hálózatok anomáliái, hamarabb megtalálhatóak a gyengébben teljesítő hozzáférési pontok és kliensek, valamint a megoldás pontos képet ad arról is, hogyan javítható a vezeték nélküli felhasználói élmény.
A hálózati elemzésekre és az összefüggés alapú adatokra épülő Cisco Services új szolgáltatásokat kínál az új elemzési és értékelési megoldások zökkenőmentes bevezetéséhez, a tanácsadástól kezdve a telepítésen át, egészen az optimalizálásig és a menedzselt szolgáltatásokig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .