Blogzine

Vigyázat! Veszélyes gondolatok: teljes az idei Brain Bar fesztivál programja

Júniusban három napra testközelbe kerül a jövő. Az ország leginspirálóbb eseményének választott fesztiválon világhírű meghívottak villantják fel a holnap világát a Corvinus Egyetem campusán. A június 1-2-ig tartó program rendhagyó karrierrendezvénnyel és újszerű üzleti workshoppal bővül, és ahogy tavaly, úgy idén is ingyen juthatnak be a diákok és tanárok, hogy megismerjék a kor pimaszul formabontó gondolatait.

Találkozz a jövővel -hirdeti az idén negyedszer megrendezett Brain Bar. A fesztivál vállalásához méltón provokatív, sokszínű és izgalmas beszélgetéseken ismerkedhetnek meg a fesztiválozók a jövővel kapcsolatos sokszor megosztó, ellentmondásos vagy félreértett témákkal. Létrejöhetnek az eddig legfeljebb sci-fiben elképzelt robot-ember barátságok és házasságok? Kifogy a világ éléskamrája 2050-re? Lehet, hogy az emberiség nem is pusztítja a Föld élővilágát, hanem éppen, hogy gazdagítja? Csak néhány azon felvetések közül, amik garantáltan felkavarnak, elgondolkodtatnak és emlékezetesek maradnak.

A programban egymás mellett sorakoznak a tudomány, a technológia, az üzleti, kulturális és politikai szféra nagy nevei: itt lesz az Interstellar és a Dunkirk Oscar-díjra jelölt látványtervezője, Nathan Crowley, a tech titánokkal szembeszálló EU biztos, Margrethe Vestager, a sci-fi irodalom szupersztárja, Ted Chiang és Sophia, aki humanoid robotként elsőként kapott állampolgárságot.

Újabb izgalmas előadókat is bejelentettek, akik külföldön nagy népszerűségnek örvendenek, de itthon ezután ismeri meg őket a közönség. Budapestre érkezik többek között Antonio García Martínez, a Facebook egykori topmenedzsere, aki pengeéles és bevállalós cikkeiben és a Chaos Monkeys című bestsellerében megmutatja a Szilícium-völgy korántsem idilli és inspiráló arcát;

David OReilly, a 3D animációt és videójátékok vizuális világát feje tetejére állító, többszörös díjnyertes művész;

és Eliot Gattegno, aki amellett, hogy világszerte elismert komolyzenészként koncertezik, a NYU Shanghai professzoraként a kreativitást, tehetséget övező tévhiteket is lerombolja.

És ez még semmi! A szervezők még terveznek néhány szenzációs bejelentést. A program a http://brainbar.com/#agenda oldalon érhető el, érdemes követni!

Tehetség, kreativitás és innováció a nulladik napon: Mastermind Sessions

A fesztivál nulladik napján, május 31-én a jövő cégei és munkavállalói kerülnek fókuszba. Ekkor debütál a Brain Bar speciálisan cégeket, startupokat, vállalkozásokat célzó újszerű, jövőt formáló workshop sorozata, a Mastermind Sessions. Itthon szokatlan megközelítésben, külön erre az alkalomra kidolgozott módszertannal készítik fel inspiráló Brain Bar előadók és profi trénerek a résztvevőket arra, hogyan fordíthatják le a jövőt formáló trendeket és üzleti sikertörténeteket saját iparágukra és innovációs folyamataikra. Részletes információk a http://brainbar.com/workshops oldalon olvashatók.

A jövő újítói egy helyen: Future Jobs

Szintén május 31-én startol a Brain Bar rendhagyó karrier rendezvénye, a Future Jobs. Szemben a hagyományos állásbörzékkel az érdeklődők ötven válogatott, kifejezetten a jövő kihívásaira válaszoló- modern technológiához, kommunikációs és stratégiai tervezéshez, adatelemzéshez, marketinghez, dizájnhoz kötődő- állásokat hirdetnek meg, amelyeket az esemény zárásáig be is töltenek. A cél nem csupán a tehetség felkutatása, hanem annak kibontakoztatása, megtartása– vagyis a karrierbörze egyben tehetségbörze is, amelyet a szervezők kötetlen beszélgetésekkel, networking lehetőséggel és előadásokkal támogatnak. További információk a http://brainbar.com/futurejobs oldalon és az esemény Facebook oldalán találhatók.

A Brain Baron a diákok a VIP-k

A teljes program bejelentésével egyidőben elindul a regisztráció a diákok és tanárok számára, akik 2018-ban is ingyenesen vehetnek részt a Brain Baron. A Brain Bar a hazai fesztiválok közül elsőként vállalta, hogy a VIP-listát megszünteti: 2015-ös alapítása óta itt a diákok és pedagógusok a VIP-k. Regisztrálni az alábbi linken lehet: http://brainbar.com/tickets#edu

Megosztás