Blogzine

300 milliót kapott a Green Fox Academy

– Mintegy 300 millió forint kockázati tőkét kapott a junior szoftverfejlesztőket képző Green Fox Academy. Az Irinyi II. Kockázati Tőkealapból és Balogh Péter Baconsult angyalbefektető csapatától. A forrást rövid távon az oktatási portfólió diverzifikálására fordítják. A cég első lépésként többek között szeptemberben Prágában megnyitja első külföldi iskoláját, itthon pedig kisgyermekes anyukák számára indít hiánypótló programozó képzést a szakemberhiány enyhítésére.

Iparági becslések szerint mintegy 40 000 informatikus hiányzik a hazai munkaerőpiacról, ami a digitalizáció térnyerésének köszönhetően szektortól függetlenül minden területet érint. Teljes szakmák tűnnek el és jönnek létre, egy karrieren belül több szakmaváltásra is szükség lehet, így felértékelődik az új képességek elsajátításának képessége. Erre kínál megoldást a Green Fox Academy, ahol 4,5 hónap alatt képeznek junior programozókat. A 2015-ös indulás óta több mint 320 fejlesztő végzett a bootcampen, 91 százalékuk helyezkedett el IT szakemberként, emellett partnercégeknél belső képzések keretében további 78 hallgatót képeztek. “Évről-évre több hallgatónk van, most fogjuk indítani a 10. évfolyamunkat. A hazai tevékenységünk mellett célunk, hogy a régióban is vezető szerepet vállaljunk abban, hogy felkészítsük a munkavállalókat a technológiavezérelt munkaerőpiacra, hiszen az informatikushiány nemcsak Magyarországon jelent problémát. Erre ad lehetőséget a plusz források bevonása” – mondta el Langmár Péter, a Green Fox Academy társalapítója.

Szeptemberben Prágában is indul a képzés
A Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Irinyi II. Kockázati Tőkealapból, illetve a Balogh Péter nevével fémjelzett Baconsult angyalbefektető csapattól kapott összesen mintegy 300 millió forint kockázati tőkét a bootcamp az oktatási portfóliója diverzifikálására használja. Ennek keretében szeptemberben megnyitja első külföldi iskoláját Prágában, és még a hónapban el is indítja az első képzését. Nemcsak az új lokációk, de az új célcsoportok bevonására is folyamatosan keresi a lehetőséget a Green Fox Academy, hogy minél több embert készítsenek fel a digitális átállásra. Egyik ilyen kezdeményezésük a szeptemberben induló Academy4MoMs-szal közös képzésük, ami kifejezetten a kisgyermekes anyukákat célozza meg.

Fel kell készülni az Ipar 4.0-ra
A Green Fox Academy törekvései összecsengenek a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Irinyi II. Kockázati Tőkealap céljával, hogy biztosítsa a magyar kis- és középvállalkozások digitalizációjához szükséges humánerőforrást, ezért döntöttek a bootcamp támogatása mellett. “Az Irinyi II. Kockázati Tőkealap tevékenysége hiánypótló megoldás a negyedik ipari forradalom által támasztott igények kielégítésére. A robottechnológia már most is jelentős hatással van a vállalatok működésére, az elkövetkező évtizedben azonban még intenzívebb technológiai fejlődésre számíthatunk. Az Ipar 4.0 által előidézett változásokra fel kell készülniük a hazai vállalkozásoknak, a versenyképességük megtartása érdekében ugyanúgy elengedhetetlen a megfelelő tőkeági finanszírozás, mint a megfelelő szaktudással rendelkező humánerőforrás biztosítása” – mondta Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. elnök–vezérigazgatója a befektetés kapcsán.

Kik a felek a deal-ben?

Az Irinyi II. Kockázati Tőkealap: a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Irinyi II. Kockázati Tőkealap célja mindazon, a közép-magyarországi régióban tevékenykedő hazai kkv-k növekedési pályára állítása, amelyek képesek lesznek kielégíteni a negyedik ipari forradalom által jelentkező piaci igényeket. Az Alap elsősorban a nemzeti iparfejlesztési stratégiában, az Irinyi Tervben kiemelt iparágak hosszú távú növekedésre képes vállalatait támogatja. A 8 milliárd forintos tőkealap teljes futamideje 15 év, amely alatt a sikeres exitekből visszaforgó összegek újra befektethetőek lesznek.
Az Irinyi II. Kockázati Tőkealap menedzselése szervesen illeszkedik az idei évtől négy tőkealapot és 63 milliárd forint forrást kezelő Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. tevékenységébe, amelynek célja a magyar kis- és középvállalkozások növekedési tőkével való ellátása, kiemelt figyelmet fordítva az exportképes iparvállalkozásokra.

A Green Fox Academy
A Green Fox Academy, Magyarország első 4,5 hónapos bootcampje, a munkaerő-piaci igényekre válaszolva 2015 októberében kezdte el a junior programozók képzését. Míg az első évfolyamot 21 hallgató kezdte meg, 2017-ben már 200 hallgatót vettek fel, 2018 októberében pedig már a 10. évfolyamot indítják, illetve hatodik, partnercégeiknél tartott in-house képzésüket zárják.

A programozás mellett a soft skilleket – többek között stresszkezelést, prezentálást, csapatjátékot – is fejlesztik, ezzel is megkönnyítve a hallgatók karrierváltását.
A végzetteket az elhelyezésben is segítik, több mint 50 partnercéggel működtek már együtt. Az oktatott tananyagot is folyamatosan a vállalatok igényeihez igazítják, többek között ennek a belső minőségbiztosítási mechanizmusnak köszönhetően a végzett hallgatók 91 százaléka helyezkedett el IT szakemberként.
A Green Fox Academy folyamatosan keresi az új lehetőségeket, hogy felkészítsék a munkavállalókat a digitális átállásra. Ennek keretében több új lokáción is terveznek iskolát nyitni, első lépésben 2018 szeptemberében Prágában indítják el első külpiaci képzésüket. Az új célcsoportok bevonásának egyik állomásként pedig szintén 2018 szeptemberében indítják el kifejezetten kisgyermekes anyukák számára az Academy4MoMs-szal közös képzésüket, mely elnyerte az ITBEHAVIOUR Award 2018-at Humánmenedzsment kategóriában.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük