Hatodik alkalommal startolt a Women Startup Competition

A Budapestről indult Women Startup Competition az elmúlt években az egyik legnagyobb nemzetközi női startup rendezvénnyé nőtte ki magát. A teljes Európát átívelő rendezvénysorozatát idén Prágában indította el. A verseny áprilisban érkezik Budapestre.

Még mindig kevés az olyan Magyarországról induló kezdeményes, amely a nők innovációs és vállalkozói tevékenységét támogatná. A WSC pedig még Európában is egyedi módon még egy hetes vállalkozói tréninggel is segíti az elődöntőkön jól szereplő csapatokat.

Az elmúlt hat évben a Women Startup Competition nem csak fantasztikus tehetségeket és sikeres startupokat adott a startup ökoszisztémának, hanem ráirányította a figyelmet a női vállalkozók problémáira is.

A verseny szervezői ma már komplex metodológiával segítik a résztvevőket, számukra olyan tanácsadási, mentorálási programokat dolgoztak ki, amely rövid és hosszú távon segíti őket a felmerülő akadályok leküzdéséhez vagy egy-egy fejlődési lépcső meglépéséhez.

Évről évre, Londontól Moszkváig tartó elődöntők alatt számos olyan tehetség fordult meg a versenyben, akiket ma már a piac büszkén emleget. Belőlük meríthet motivációt, ihletet a következő vállalkozói generáció, illetve a sikeresekből kialakulhat a következő generációs hölgyekből álló angyal befektetői réteg is.

A budapesti versenyen évről évre újabb sikertörténetek születnek. Olyan, a startup ökoszisztémában ismert nevek, mint a ViddL, a Heatventors, a BOOKR Kids, a MagicMe, a samebug.io vagy a Paperspokes mind szerepeltek már a versenysorozatban

“Az idei első esemény Prágában volt, ahol a női vállalkozók aránya mindössze 23,6%. A 2018-as női vállalkozói Mastercard-index szerint az 57 országból a 32. helyen áll. Immár harmadik éve rendezünk Prágában Women Startup Competition versenyt, s úgy látjuk, hogy egyre több nő kap kedvet a vállalkozói karrierhez.”- osztotta meg az idei rendezvényen szerzett tapasztalatait Alexandra Veidner a WSC stratégiai vezetője.

Prágában a bemutatkozott startupok közül a Grason vehette át az első díjat, akik mobil applikációjukkal az éttermek tulajdonosainak segítenek munkaerőt találni, illetve a munkakeresők számára részmunkaidős vendéglátóipari megoldásokat kínál.
A második helyet a Genster férfi személyi stylist rendszere nyerte el. A megrendeléseket az ügyfél méretének, ízlésének és életmódjának megfelelően választják ki, majd a férfiak otthon felpróbálhatják és kiválaszthatják melyikre van szükségük és ami nem tökéletes számukra visszaküldhetik

A Snuggs egy tartós menstruáció ellenálló alsónemű, harmadik helyezést ért el a dobogón és a különdíjat is besöpörték. Ez a fehérnemű rendkívül vékony, köszönhetően az egyedülálló abszorbens rétegnek, amit a startup fejlesztett ki.

A szervezők várnak mindenkit a Budapesti elődöntőkre, amely április 24-25-én kerül megrendezésre az Ustream / IBM Startup Laborjában. A jelentkezés még nyitva áll azoknak a startupoknak a számára, amelyeknél az alapító tagok legalább 50%-os arányban nők vagy női ügyvezetővel rendelkeznek. A további elődöntők listáját, és a jelentkezéshez szükséges információkat a hivatalos oldalon érhetők el: https://www.f6s.com/6thwscsemifinalbudapest/apply

A Women Startup Competitionről

Women Startup Competition évente induló verseny Európában startupok számára, amelyeknek legalább 50% -a nő, vagy az ügyvezetőjük nő. Célunk lehetőséget biztosítani a női vállalkozóknak és csapattagjaiknak, hogy találkozzanak a befektetőkkel, támogatást kapjanak és tanácsot üzleti céljaik eléréséhez. A verseny célja, hogy növelje a nők nagyon alacsony arányát az üzleti életben.

A teljesség igénye nélkül néhány kivételes női startup siker, amely a WSC versenyén részt vett.

Kratochvill Dóra / ViddL
Rita Farkas / Heatventors
Horváth Dorka / BOOKR Kids
Tamási Renáta / samebug.io
Bubla Ágnes Zsófia Bakó / Paperspokes
Jázmin Hanczár és Gréta Gulyás/ Little Flamingos
Sári Gulyás / Pikk-pakk shoe
Zsofi Sonkoly / Kicsicake
Fanni Straub / FoglaljOrvost.hu
Kinga Jentetics / PublishDrive
Mészáros Andrea, Mészáros Kinga / Click4work
Apro Aleksandra / innobie
Komiszár Krisztina / Dogradar
Fodor Flóra / Gather Interior
Bogdán Viktória/ Gubbio
Harsányi Eszter / MagikMe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .